POSAVSKA ŽUPANIJA

Potpisan sporazum o suradnji dva HDZ-a u Posavini

Foto: VL FOTO
Potpisan sporazum o suradnji dva HDZ-a u Posavini
22.04.2011.
u 10:11
Županijski sporazum definira relacije i odnose između dviju stranaka i njihovo funkcioniranje u budućnosti
Pogledaj originalni članak

U Županiji Posavskoj dva HDZ-a koji su inače već formirali izvršnu vlast, Vladu Županije Posavske od osam ministarskih mjesta raspoređenih između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 potpisali su i službeno međustranački sporazum suradnje između dviju stranaka.

Sastanak i potpisivanje Sporazuma upriličeno je u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju uz nazočnost predsjednike dva županijska HDZ-a, ministre u županijskoj Vladi te članove međustranačkoga vijeća.

Vjetar u leđa

-Sporazum je proizašao iz okvirnog sporazuma koje su potpisale dvije stranke na čelu s Čovićem i Ljubićem.

Županijski sporazum definira relacije i odnose između dvije stranke i njezinu funkcioniranju u budućnosti kroz izvršnu i zakonodavnu vlast Županije Posavske i funkcioniranju općinskih razina vlasti. Ovim činom želimo jasno kazati smjerove kretanja.

U roku od 30 dana općinska vijeća, odnosno načelnici općina taj će sporazum primijeniti na lokalnim razinama, kazao je Ivo Vincetić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH.

Predsjednik ŽO HDZ-a 1990 Pejo Damjanović smatra kako je potpisani sporazum izraz želje da se radi i surađuje.

-Ovim smo samo dali vjetar u leđa i općinskoj razini vlasti kako bi isto primijenili. Oformili smo jedno međuopćinsko vijeće koje će pratiti rad svih tijela, kazao Damjanović.

Pregovarački tim čine ispred stranke HDZ BiH Ivo Vincetić, Mijo Matanović i Slavko Matić a ispred HDZ 1990 Pejo Damjanović, Perica Jelečević i Juro Zečević.
-Sastanak doživljavam kao jedan od kotačića i djelića sporazuma dva HDZ-a na razini BiH ili u projektu hrvatskog naroda koje je svoje šire konture doživio prije par dana na Hrvatskom narodnom saboru.

Lokalna vlada

Vjerujem i očekujem da će i naši ministri te cjelokupna vlada na čelu sa premijerom Marijanom Oršolićem na takav način doživljavati ovaj sporazum jer samo tako u zajedničkom djelovanju i provođenju što su započela dva HDZ-a, ako budemo na tom tragu, možemo na kraju i uspjeti, smatra Slavko Matić.

Dvijica predsjednika dva županijska HDZ-a Vincetić i Damjanović nakon čitanja teksta sporazuma stavili su i svoje potpise na dokument.

U sljedećoj fazi provedbe sporazuma slijedi, uz ostalo, u općinskim vijećima 
formiranje općinske većine od vijećnika dva HDZ-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.