ZBOG POTICAJA

Poljoprivrednici sutra napadaju zgradu Vlade i ministre

Foto: Zvonimir Čorić
Poljoprivrednici sutra napadaju zgradu Vlade i ministre
16.09.2013.
u 15:49
Muslimović je istakao da pregovori s Vladom više ne dolaze u obzir te da je poduzimanje radikalnih mjera jedini način da se riješe problemi poljoprivrednika
Pogledaj originalni članak

Predstavnici poljoprivrednih udruženja iz Federacije BiH od sutra će poljoprivrednim proizvodima gađati zgradu Vlade FBiH - kazao je danas u Sarajevu novinarima predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

Muslimović je istakao da pregovori s Vladom više ne dolaze u obzir te da je poduzimanje radikalnih mjera jedini način da se riješe problemi poljoprivrednika, a koji se najviše ogledaju u poticajima. 

Najavio je da će od sutra, a izrevoltirani zbog kršenja zakona, granatirati i Vladu i ministre koji su zaslužni za tu situaciju.  \"Vlada svjesno krši zakone i želi uništiti poljoprivredu u FBiH\", potcrtao je Muslimović. 

Osim 68,5 milijuna KM poticaja, poljoprivrednici zahtijevaju i unošenje podataka iz županija u trezor, a na osnovu kojih će sredstva biti uplaćena. Rok za ispunjavanje tog zahtjeva je 20. rujan.

Muslimović je istakao da do kraja listopada zahtijevaju i isplatu posljednjeg kvartala da bi sa završetkom godine bili isplaćeni svi poticaji. Navodi da je skeptičan kada je to u pitanju. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.