ZBOG POTICAJA

Poljoprivrednici sutra napadaju zgradu Vlade i ministre

'bih...sarajevo...policija, prosvjed ispred vlade'
Zvonimir Čorić
16.09.2013.
u 15:49

Muslimović je istakao da pregovori s Vladom više ne dolaze u obzir te da je poduzimanje radikalnih mjera jedini način da se riješe problemi poljoprivrednika

Predstavnici poljoprivrednih udruženja iz Federacije BiH od sutra će poljoprivrednim proizvodima gađati zgradu Vlade FBiH - kazao je danas u Sarajevu novinarima predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

Muslimović je istakao da pregovori s Vladom više ne dolaze u obzir te da je poduzimanje radikalnih mjera jedini način da se riješe problemi poljoprivrednika, a koji se najviše ogledaju u poticajima. 

Najavio je da će od sutra, a izrevoltirani zbog kršenja zakona, granatirati i Vladu i ministre koji su zaslužni za tu situaciju.  \"Vlada svjesno krši zakone i želi uništiti poljoprivredu u FBiH\", potcrtao je Muslimović. 

Osim 68,5 milijuna KM poticaja, poljoprivrednici zahtijevaju i unošenje podataka iz županija u trezor, a na osnovu kojih će sredstva biti uplaćena. Rok za ispunjavanje tog zahtjeva je 20. rujan.

Muslimović je istakao da do kraja listopada zahtijevaju i isplatu posljednjeg kvartala da bi sa završetkom godine bili isplaćeni svi poticaji. Navodi da je skeptičan kada je to u pitanju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?