TOMISLAVGRAD

Polaganje doživotnih zavjeta sestara milosrdnica

Polaganje doživotnih zavjeta sestara milosrdnica
15.08.2012.
u 14:17
Doživotne zavjete položile su dvije sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne – Sarajevo: sestra Željka Lukač i sestra Antonija Bagarić
Pogledaj originalni članak

Tijekom svečanog Misnog slavlja, koje je u samostanskoj i župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu predslavio vojni biskup u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić, doživotne zavjete položile su dvije sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne – Sarajevo: sestra Željka Lukač i sestra Antonija Bagarić.

Privremene zavjete na tri godine položila je sestra Marija Izabela Đaković, a svoje zavjete obnovila je sestra Marija Danijela Šibenik. Na Misi su koncelebrirala 23 svećenika – dijecezanskih i franjevaca - iz Mostarsko-duvanjske i Banjolučke te Vrhbosanske nadbiskupije. Sudjelovalo je pedesetak sestara milosrdnica predvođenih provincijalnom glavaricom s. Terezijom Karača te nekoliko redovnica iz drugih družbi, a među vjernicima je bila najbliža rodbina sestara zavjetovanica.

To je bilo prvo sestarsko zavjetovanje u duvanjskoj bazilici, a povod je bilo to što su s. Željka i s. Antonija rodom iz duvanjskog kraja odnosno iz Seonice i Liskovače kod Tomislavgrada. Liturgijskim tijekom obreda ravnao je kninski župnik fra Ivan Lukač, a tijekom Mise vrlo lijepo i skladno pjevao je mješoviti zbor pod ravnanjem s. Marije Julijane Djaković. Nakon Mise uslijedilo je zajedništvo za obiteljskim stolom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.