Organizacija

Po darivanju krvi Posavska županija je prva

Foto: Reuters
Po darivanju krvi Posavska županija je prva
05.05.2010.
u 13:42
11 darovatelja je s 30 do 35 davanja i pet davatelja s više od 35 darivanja krvi putem oraške Službe za transfuzijsku medicinu
Pogledaj originalni članak

Služba za transfuzijsku medicinu Županijske Opće bolnice Orašje početkom svibnja obilježava deset godina od prve organizirane akcije prikupljanja krvi u toj županiji. Marijan Mijatović-Banče, županijski koordinator za darivanje krvi, istaknuo je kako je prvo organizirano darivanje krvi u Županiji Posavskoj bilo 4. svibnja 2000. godine u vojarni Sinovi Posavine, u krugu tvornice Bosanac, koju su zajednički organizirali spomenuta služba i 2. bojna 4. Gardijske motorizirane brigade HVO-a Sinovi Posavine. - U znak zahvale svima koji su kroz proteklo desetljeće darivali najdragocjeniju tekućinu, jučer je, na godišnjicu, Služba transfuziologije organizirala druženje i dodjelu zahvalnica, među kojima je 35 davatelja s više od 20 darivanja, 25 koji su krv dali 25 do 30 puta, njih 11 s 30 do 35 davanja i 5 davatelja s preko 35 darivanja krvi putem ove službe - istaknuo je Mijatović.

U ime pokrovitelja jubileja zahvalnice su uručili dr. Ružica Vukić, ravnateljica ŽOB-a Orašje, Blaž Župarić, ministar zdravstva rada i socijalne politike ŽP-a, i Andrija Marić ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske. Za odličnu suradnju kroz proteklih deset godina u ovoj akciji služba je uručila i zahvalnicu Crvenom križu. Mijatović je zahvalio svim plemenitim ljudima, posebice jubilarcima, zahvaljujući kojima je pružana kvalitetna medicinska skrb pacijentima u svim zdravstvenim ustanovama u ŽP, i zahvaljujući kojima je Županija na prvom mjestu u Federaciji BiH po davalaštvu krvi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.