SKUPŠTINA

Platformaši nisu uspjeli promijeniti Nadzorni odbor HT-a

Foto: VL FOTO
Platformaši nisu uspjeli promijeniti Nadzorni odbor HT-a
01.07.2011.
u 09:07
Nova sjednica Skupštine HT-a Mostar zakazana za 4. kolovoza. Hoće li doći do promjena, ovisi o glasovanju T-HT Zagreba
Pogledaj originalni članak

Predstavnici platformaške vlasti nisu uspjeli provesti smjenu članova Nadzornog odbora Hrvatskog telekoma iz Mostara unatoč tome što su to pokušali napraviti proširenjem dnevnoga reda Skupštine koja je održana u Mostaru. Navodna Vlada ranije je donijela odluku, kao i u desetak drugih primjera, o nastavku nezakonitih čistki i postavljanju privremenih kadrova u upravljačke strukture javnih poduzeća.

Tako je ‘privremeno’, iako to nigdje ne postoji niti u jednome zakonu, postavljeno šestero članova Nadzornoga odbora na što su aktualni članovi uputili žalbe sudovima, uredu ombudsmana te najavili tužbe protiv predstavnika Vlade, navodnog premijera Nermina Nikšića i ministra Envera Bijedića. Unatoč tome što nisu proveli smjene članova NO, na jučerašnjoj sjednici nije usvojeno niti izvješće o poslovanju, kao ni poslovni plan za 2011. te izvješće revizora o poslovanju Hrvatskog telekoma iz Mostara.

Valja reći da je poslovanje HT-a Mostar samo u prvom kvartalu ove godine financijski bilo dvostruko uspješnije nego što je godinu dana ranije sa starom upravom. Iz HT-a Mostar jučer su izvijestili da je nova sjednica Skupštine, na kojoj će nelegalna platformaška vlast pokušati provesti nelegalne odluke o nasilnoj promjeni članova NO zakazana za 4. kolovoza. Prema dostupnim informacijama, sjednica bi se trebala održati u hotelu Bristol gdje će platformaši dovesti zaštitare kako bi nasilno proveli ranije planirane odluke. Hoće li to moći provesti, ovisi o tome kako će se ponašati predstavnici T-HT Zagreba.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
park
10:08 01.07.2011.

Većinski vlasnik HT_mostar je Vlada FBiH i pitanje je dana kada će ona ući u posjed svoje tvrtke , HDZ može opstruirat još neko vrijeme , ali o tome su morali misliti prije ( u martu kada su sve ponuđeno odbili ) sad je kasno , mogu samo u zatvoru zaglavit ...., il možda u Hrvatsku pobjeći kao i mnogi do sada .

DU
Deleted user
13:13 01.07.2011.

Popusit ce ovdje u vezi HT platformasi isto kao sto su popusili i sa Sejdom Kukicem.