SKUPŠTINA

Platformaši nisu uspjeli promijeniti Nadzorni odbor HT-a

htmostar
VL FOTO
01.07.2011.
u 09:07

Nova sjednica Skupštine HT-a Mostar zakazana za 4. kolovoza. Hoće li doći do promjena, ovisi o glasovanju T-HT Zagreba

Predstavnici platformaške vlasti nisu uspjeli provesti smjenu članova Nadzornog odbora Hrvatskog telekoma iz Mostara unatoč tome što su to pokušali napraviti proširenjem dnevnoga reda Skupštine koja je održana u Mostaru. Navodna Vlada ranije je donijela odluku, kao i u desetak drugih primjera, o nastavku nezakonitih čistki i postavljanju privremenih kadrova u upravljačke strukture javnih poduzeća.

Tako je ‘privremeno’, iako to nigdje ne postoji niti u jednome zakonu, postavljeno šestero članova Nadzornoga odbora na što su aktualni članovi uputili žalbe sudovima, uredu ombudsmana te najavili tužbe protiv predstavnika Vlade, navodnog premijera Nermina Nikšića i ministra Envera Bijedića. Unatoč tome što nisu proveli smjene članova NO, na jučerašnjoj sjednici nije usvojeno niti izvješće o poslovanju, kao ni poslovni plan za 2011. te izvješće revizora o poslovanju Hrvatskog telekoma iz Mostara.

Valja reći da je poslovanje HT-a Mostar samo u prvom kvartalu ove godine financijski bilo dvostruko uspješnije nego što je godinu dana ranije sa starom upravom. Iz HT-a Mostar jučer su izvijestili da je nova sjednica Skupštine, na kojoj će nelegalna platformaška vlast pokušati provesti nelegalne odluke o nasilnoj promjeni članova NO zakazana za 4. kolovoza. Prema dostupnim informacijama, sjednica bi se trebala održati u hotelu Bristol gdje će platformaši dovesti zaštitare kako bi nasilno proveli ranije planirane odluke. Hoće li to moći provesti, ovisi o tome kako će se ponašati predstavnici T-HT Zagreba.

Komentara 2

PA
park
10:08 01.07.2011.

Većinski vlasnik HT_mostar je Vlada FBiH i pitanje je dana kada će ona ući u posjed svoje tvrtke , HDZ može opstruirat još neko vrijeme , ali o tome su morali misliti prije ( u martu kada su sve ponuđeno odbili ) sad je kasno , mogu samo u zatvoru zaglavit ...., il možda u Hrvatsku pobjeći kao i mnogi do sada .

DU
Deleted user
13:13 01.07.2011.

Popusit ce ovdje u vezi HT platformasi isto kao sto su popusili i sa Sejdom Kukicem.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?