Istraga

Otkrivene dvije kriminalne skupine koje su pljačkale u okolici Mostara

Otkrivene dvije kriminalne skupine koje su pljačkale u okolici Mostara
27.08.2013.
u 10:40
Policija riješila 11 pljački vikendica na prostoru Rujišta kod Mostara
Pogledaj originalni članak

Policijska uprava Mostar nastavlja nizati nove uspjehe. Ovaj put je uspješno razriješeno ukupno 16 pljački na prostoru Mostara. Radi se o pljačkama 11 vikendica na prostoru Rujišta, sjeverno od Mostara, te nekoliko butika, ugostiteljskih objekata.

Dvije skupine

- Otkrivene su dvije skupine po 2-3 ljudi koji su se bavili ovim kriminalnim radnjama. A. Hebibović, E. Memić, O. Špago, M. Brkić i A. Šetka su osumnjičeni za ova djela i izvještaj je predan Tužiteljstvu. Osumnjičene osobe se trenutno nalaze na slobodi - rekao nam je jučer Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a. On je istaknuo kako su navedene osobe od prije poznate policiji, te kako se radi o osobama koje su povratnici u kriminal i kaznena djela. - Utvrđeno je kako su osumnjičene osobe nakon izvršenih pljački ukradenu robu prodavali na tržnicama s ciljem stjecanja materijalne koristi - rekli su nam naši sugovornici iz MUP-a, te dodali kako je u ovim kaznenim djelima počinjena velika materijalna šteta. Inače, mostarska policija je od početka ove godine identificirala i uhitila nekoliko kriminalnih skupina koje su se bavile pljačkama kuća, stanova, ugostiteljskih objekata... Nova uhićenja samo su još jedna potvrda kvalitetnog rada PU Mostar, čiji se nastavak očekuje i u budućnosti.

Stvari vraćene vlasnicima

- Dio otuđenih stvari koje smo pronašli vraćene su vlasnicima. Mi nastavljamo s svojim radom i samo možemo reći kako ćemo i u budućnosti činiti sve da stupanj sigurnosti u Mostaru bude na najvišoj mogućoj razini - rekli su nam u PU Mostar. Treba napomenuti kako je prije nekoliko mjeseci otkriven počinitelj koji je pljačkao kuće imućnijih Mostaraca. Tada se radilo o pojedincu, a ne kriminalnoj skupini, a uz ovo, policija intenzivno radi na rješavanju problema džeparenja po Mostaru koje se uvelike proširilo tijekom ljetnih mjeseci. Iz MUP-a poručuju kako nastavljaju raditi na započetim istragama, te kako će javnost biti pravodobno informirana o novim saznanjima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.