Istraga

Otkrivene dvije kriminalne skupine koje su pljačkale u okolici Mostara

Uhićenje
27.08.2013.
u 10:40

Policija riješila 11 pljački vikendica na prostoru Rujišta kod Mostara

Policijska uprava Mostar nastavlja nizati nove uspjehe. Ovaj put je uspješno razriješeno ukupno 16 pljački na prostoru Mostara. Radi se o pljačkama 11 vikendica na prostoru Rujišta, sjeverno od Mostara, te nekoliko butika, ugostiteljskih objekata.

Dvije skupine

- Otkrivene su dvije skupine po 2-3 ljudi koji su se bavili ovim kriminalnim radnjama. A. Hebibović, E. Memić, O. Špago, M. Brkić i A. Šetka su osumnjičeni za ova djela i izvještaj je predan Tužiteljstvu. Osumnjičene osobe se trenutno nalaze na slobodi - rekao nam je jučer Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a. On je istaknuo kako su navedene osobe od prije poznate policiji, te kako se radi o osobama koje su povratnici u kriminal i kaznena djela. - Utvrđeno je kako su osumnjičene osobe nakon izvršenih pljački ukradenu robu prodavali na tržnicama s ciljem stjecanja materijalne koristi - rekli su nam naši sugovornici iz MUP-a, te dodali kako je u ovim kaznenim djelima počinjena velika materijalna šteta. Inače, mostarska policija je od početka ove godine identificirala i uhitila nekoliko kriminalnih skupina koje su se bavile pljačkama kuća, stanova, ugostiteljskih objekata... Nova uhićenja samo su još jedna potvrda kvalitetnog rada PU Mostar, čiji se nastavak očekuje i u budućnosti.

Stvari vraćene vlasnicima

- Dio otuđenih stvari koje smo pronašli vraćene su vlasnicima. Mi nastavljamo s svojim radom i samo možemo reći kako ćemo i u budućnosti činiti sve da stupanj sigurnosti u Mostaru bude na najvišoj mogućoj razini - rekli su nam u PU Mostar. Treba napomenuti kako je prije nekoliko mjeseci otkriven počinitelj koji je pljačkao kuće imućnijih Mostaraca. Tada se radilo o pojedincu, a ne kriminalnoj skupini, a uz ovo, policija intenzivno radi na rješavanju problema džeparenja po Mostaru koje se uvelike proširilo tijekom ljetnih mjeseci. Iz MUP-a poručuju kako nastavljaju raditi na započetim istragama, te kako će javnost biti pravodobno informirana o novim saznanjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?