POMLAĐIVANJE

Oružane snage BiH od 1. siječnja će primiti 300 novih vojnika

Foto: Duško Mirković/Pixsell
Oružane snage BiH od 1. siječnja će primiti 300 novih vojnika
29.12.2010.
u 12:57
Prekid vojne službe zbog isteka ugovora dosad je imao 1.801 vojnik
Pogledaj originalni članak

 Ministar obrane BiH Selmo Cikotić ocijenio je danas da je za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH ova godina bila uspješna te da je jedan od najznačajnijih rezultata pomak ostvaren prema članstvu u NATO-u.

-Napravili smo značajan napredak prema punopravnom članstvu u NATO-u, ne samo zbog toga što smo primljeni u Akcioni plan za članstvo (MAP) nego što smo ispunili sve obveze koje je od nas NATO očekivao, rekao je ministar Cikotić na pres-konferenciji u Sarajevu na kojoj je sumirao rezultate rada MO i OSBiH.

Cikotić je kazao da su obrambene strukture u BiH nastavile kontinuitet napretka i na unutrašnjem i međunarodnom planu u ispunjavanju mnogih zadataka.

Također, nastavljeno je jačanje organizacije, profesionalizma i sposobnosti MO i OSBiH da odgovore svojoj misiji, a unaprijeđen je i sistem obuke.

Cikotić smatra da su MO i OSBiH tijekom ove godine pokazali da su u potpunosti sastavni dio društva i državnih struktura na čitavom području BiH, te su osim obrambenih imali i značajne civilne funkcije u pomoći lokalnim zajednicama.

Kao jedan od prioriteta u idućoj godini, Cikotić navodi završetak rada na pitanju pokretne vojne imovine, a očekuje i da će biti riješeno pitanje nepokretne vojne imovine.

-Nadam se da će biti riješeno ovo pitanje na način koji će zadovoljiti pretpostavke da BiH tijekom iduće godine počne u potpunosti 'konzumirati'  MAP, potcrtao je  ministar Cikotić.

Iduće godine bit će nastavljena i tranzicija odoblja i podmlađivanje profesionalnog vojnog sastava.

Prekid vojne službe zbog isteka ugovora dosad je imao 1.801 vojnik, a u vojnu službu je primljeno 889 mladih vojnika. Od 1. siječnja naredne godine bit će primljeno još 300 novih vojnika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.