Ljubuški

Općinski proračun za 2012. u iznosu 12,9 milijuna KM

Foto: Ivan Kaleb
Općinski proračun za 2012. u iznosu 12,9 milijuna KM
01.03.2012.
u 10:32
Riješeno je i kadrovsko pitanje ravnatelja JU “Športski centar”, ponovno je imenovan dosadašnji ravnatelj Nikica Šiljeg
Pogledaj originalni članak

Općina Ljubuški dobila je svoj proračun za 2012. Usvojili su ga općinski vijećnici na 35. sjednici i on iznosi 12,941.000 KM. Prije nego je usvojen, s 18 glasova za i tri suzdržana, u kratkoj raspravi govorilo se o tri predložena amandmana, za koje je načelnik Nevenko Barbarić bio suglasan da se djelomice usvoje.

Ceste i plastenici

Riječ je o dva amandmana koja su podnijeli vijećnici HSP-a vezana za asfaltiranje cestovnih dionica u MZ Vitini i Radišićima i amandmanu poljodjelaca o izdvajanju novca za izgradnju plastenika. Bilo je riječi o pisanoj informaciji o radu Albe i postavljana su pitanja o pokrivenosti područja skupljanjem otpada, o mogućnosti da se u nekim dijelovima otpad odvozi dva puta tjedno, o uspostavi pretovarne stanice...

Odvoz otpada

Ravnatelj Albe Vlado Jerkić rekao je da je pokrivenost gotovo 90 posto. Zaključeno je da se s vodstvima MZ dogovara koliko će se puta otpad odvoziti dok je o načinu financiranja i izgradnje pretovarne stanice još sve neizvjesno. Usvojena je odluka o zabrani gradnje na području koji obuhvaća Regulacijski plan “Kravica” Ljubuški (2011.-2021.) do njegova usvajanja i stupanja na snagu. Riješeno je i kadrovsko pitanje ravnatelja JU “Športski centar.” Ponovno je imenovan Nikica Šiljeg. Na aktualnom satu posebnu pozornost privuklo je pitanje o zahtjevu vijećnika Josipa Grbavca (NS RzB) da se objasni izvješće o dodijeljenom i neplaćenom općinskom zemljištu. Načelnik Barbarić je iznio svoj stav: “Dužni smo se držati zakona, ne može se uzeti zemljište, a ne platiti”.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.