NAKON PRIJAVA

Odluke o proračunu donijeli bez ruku zastupnika Hrvata

Foto: VL FOTO
Odluke o proračunu donijeli bez ruku zastupnika Hrvata
25.02.2011.
u 11:01
Na sjednici donesena i odluka o uspostavi kolegija koji između ostaloga čine predsjedatelj i dvojica zamjenika predsjedatelja, no Klub Hrvata za tu poziciju svoj prijedlog još nije dao
Pogledaj originalni članak

Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanske županije, koja je održavana u četiri nastavka i bez zastupnika dva HDZ-a (9 zastupnika) i HSS-NHI-ja (jedan zastupnik), u Travniku je održana prva redovita sjednica Skupštine u novom sazivu, no i ovaj put bez spomenutih hrvatskih zastupnika.

Nedemokratski principi


Iako su konstituirajuću sjednicu kaznenim prijavama podnesenim nadležnom tužiteljstvu te žalbama Ustavnom sudu FBiH, Uredu visokog predstavnika u BiH i nadležnim ministarstvima pravosuđa osporili iz Kluba hrvatskog naroda, zapisnik s te sjednice u nastavcima usvojen je jednoglasno (19 zastupnika), bez ijedne primjedbe i bilo kakve rasprave.

Naime, na nezadovoljstvo, nedolazak, kaznene prijave, žalbe, ukazivanje na nedemokratičnost postupaka, kršenje Poslovnika o radu Skupštine i županijskog Ustava..., na što Klub Hrvata ukazuje, nitko se nije obazirao niti je na sjednici Skupštine o tomu progovorio.

U nastavku rada Skupštine usvojen je prijedlog izmjena županijskog proračuna po skraćenom postupku, kao i Prijedlog zakona o dopuni i izmjenama Zakona o izvršenju županijskog proračuna za 2010. godinu.

Na sjednici je razmatran i nacrt županijskog proračuna za 2011., kao i nacrt zakona o izvršenju proračuna za tekuću godinu.

Kolegij Skupštine


Prema ovim prijedlozima, proračun bi u 2011. godini bio 160 milijuna maraka (2010. je bio 159 milijuna), a u tom iznosu, prema predloženom nacrtu, planirano je i izvršenje proračuna (u prošloj godini 144 milijuna KM), što je nakon brojnih rasprava, primjedaba i prijedloga, na kraju jednoglasno i usvojeno.

Na sjednici Skupštine donesena je i odluka o uspostavi kolegija Skupštine koji čine: predsjedatelj i dvojica zamjenika (Klub Hrvata za tu dužnost prijedlog još nije dao) predsjedatelja Skupštine, tajnik Skupštine i predsjednici klubova zastupnika u Skupštini Srednjobosasnke 
županije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
park
11:44 25.02.2011.

Nebudul prihvatili ono što im realno pripada i budul i dalje pametovali to ih čeka na svim razinama ....., al tu je to negdje , za koji dan će Čova svečano izjaviti da se dogovorio o kvotama , Borjanica je juče popustila još se samo čeka tačka na i. Samo neznam šta će biti sa Bože....??

KR
krtica
21:50 25.02.2011.

Kao i do sada: cekaju stranca da im bude gospodar u vlastitom domu!