ISTRAGA

Nitko osumnjičenih neće izravno odgovarati za ubojstvo Magdyja

Nitko osumnjičenih neće izravno odgovarati za ubojstvo Magdyja
17.07.2010.
u 10:52
Kako doznajemo u Tužiteljstvu Mostar, budući da se nema dokaza za počinjeno ubojstvo, optuženi će odgovarati za sudjelovanje u kobnoj tučnjavi
Pogledaj originalni članak

Istraga je završena te nitko od 11 osumnjičenih neće izravno odgovarati za ubojstvo Magdyja Dizdarevića (36), islamskog vjernika koji se lani 15. srpnja očito našao “na krivom mjestu i u krivo vrijeme”. Kako doznajemo u Tužiteljstvu Mostar, budući da se nema dokaza za počinjeno ubojstvo, optuženi će odgovarati za sudjelovanje u kobnoj tučnjavi. Kaliko je poznato, riječ je o Igoru Salčinu, Erolu Begoviću, Adnanu Ivkoviću, Harisu Dvizcu, Nedžadu Klariću, Senaidu Krhanu, Fadilu Bećiroviću, Skenderu i Hadžiji Gašu, Edinu Prgudu i Zenelu Beriši.

Sve je počelo iz ‘na oko’ banalnih razloga, kada je pijani Erol svojim vozilom na parkingu projurio pokraj vjernika Harisa, što mu je ovaj odmah prigovorio. Nakon svađe i naguravanja ispred Šarića džamije u naselju Luka, gdje se okupljaju pristaše radikalnijeg vjerskog pokreta, Erol je nogom udara i na zemlju obara Harisa, koji pri padu lomi lijevu ruku. U pomoć su mu ‘šarijatski’ priskočile pristigle vjerske pristaše, pa se ovaj dao u bijeg i svojim prijateljima koji su tu večer slavili godišnjicu 401. brigade rekao: - Ubiše me vehabije!

Nije puno trebalo da dođe do masovne tučnjave, a svjedoci govore da je bilo i onih koji su govorili “Mi smo muslimani, što nam ovo treba!”, da bi potom nasrnuli šakama. Sumnja se da je tako bilo i u slučaju Magdyka koji je iznenada primio udarac i kobno glavom udario u asfalt. Iako je bio slabe građe i bolešljiv, nesretnik, koji je nekad trenirao borilačke vještine, očito se nije nadao, naknadno će se ispostaviti, kobnom udarcu.

Nakon povratka iz Norveške, taj bivši student Pravnog fakulteta u Sarajevu živio je povučeno, na relaciji kuća-džamija, gdje je pet puta dnevno klanjao. Snimke tučnjave objavljene na YouTube bile su iznimno loše kvalitete. Također, na društvenom portalu Facebook se pojavila i skupina pod nazivom “Šehid Magdy Dizdarević, rahmetullah”, koja je u svega nekoliko dana okupila više od tisuću članova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.