policijski sat

Neredi u Egiptu: Mursi proglasio izvanredno stanje

Foto: Reuters/PIXSELL
Neredi u Egiptu: Mursi proglasio izvanredno stanje
28.01.2013.
u 07:38
Neredi su izbili zbog presude za navijačke nerede kojom je 21 osoba osuđena na smrt. Izvanredno stanje proglašeno je u gradovima Port Saidu, Suezu i Ismaliji
Pogledaj originalni članak

Egipatski predsjednik Mursi proglasio je izvanredno stanje u gradovima Port Saidu, Suezu i Ismaliji nakon nereda koji su izbili zbog presude za navijačke nerede iz veljače prošle godine u kojima su poginule 74 osobe i prema kojoj je 21 osoba osuđena na smrt.

Policijski sat od 21: 00 do 6:00 trajat će 30 dana , a na snazi je od ponedjeljka, kazao je Mursi u obraćanju naciji, prenosi BBC. Tijekom vikenda u Port Saidu poginule su 33 osobe. Policijski sat vrijedi za 3 grada duž Sueskog kanala i njihove okolne regije.

Rekao sam da sam protiv bilo kakvih izvanredno mjera, ali sam isto tako rekao da ako moram zaustaviti krvoproliće i zaštiti narod, onda ću djelovati, kazao je predsjednik.

Neredi zbog nezadovoljstva Mursijevom vladavinom i dalje traju. U gradu Kairu sukob antivladinih prosvjednika i snaga sigurnosti u blizini trga Tahrir traje već četiri dana za redom. 

>> VIDEO Kaos u Egiptu - osudili 21 navijača na smrt zbog nereda

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.