Uhićenje

‘Neodoljivi ljubavnik’ ucjenjivao udovice

‘Neodoljivi ljubavnik’ ucjenjivao udovice
12.03.2013.
u 10:01
Milošu Šmitranu spočitava se da je nezakonito dijelio jednokratne novčane pomoći čime je grad oštetio za 480.000 maraka
Pogledaj originalni članak

Nakon dvomjesečne istrage, Miloš Šmitran, nekadašnji načelnik Odjela za braniteljsko-invalidsku zaštitu u Banjoj Luci, uhićen je jučer zbog zloporabe službenog položaja i primanja mita. Spočitava mu se da je nezakonito dijelio jednokratne novčane pomoći čime je grad oštetio za 480.000 maraka. Pod lupu istražitelja tek treba doći i Šmitranova imovina, među kojima je i osam stanova u Banjoj Luci.

Osam stanova

- Saslušavaju se oni koji su pod sumnjivim okolnostima dobili pomoć ovog odjela kojim je Šmitran rukovodio punih 12 godina. Osim toga, sprovest će se i financijska istraga kako bi se utvrdilo je li imovina, koju posjeduje stečena kaznenim djelom. Istraga se vodi i protiv još nekoliko bivših dužnosnika Gradske uprave, među kojima ima i načelnika odjela - otkrivaju iz policije, navodeći da će u nastavku istrage biti ispitane i optužbe da je Šmitran seksualnim uslugama ucjenjivao supruge poginulih vojnika kako bi im “pomogao” dobiti stan.

Tri ljubavnice po danu

Podsjetimo, Šmitran je još 20. veljače ispitan u policiji oko svih nezakonitih radnji u vrijeme njegovog 12-godišnjeg mandata na mjestu načelnika u Gradskoj upravi. Da u cijelom slučaju ima elemenata kaznene odgovornosti prošlog tjedna potvrdio je i Želimir Lepir, glavni banjolučki okružni tužitelj, navodeći da protiv Šmitrana “ima dokaza”, ali o detaljima nije želio govoriti. Šmitran je u posljednje vrijeme često bio u žiži javnosti, a poznat je i po izjavi da je “neodoljivi ljubavnik” koji je “dnevno znao promijeni po tri ljubavnice”. - Zanimljivo je da u svom vlasništvu ima osam stanova u Banjoj Luci. Od toga jedan stan dobio je kao kadar, dva je naslijedio, dok je pet kupio. Dva stana, koji se nalaze na atraktivnim lokacijama u središtu grada, pretvorio je u poslovne prostore koje iznajmljuje- ističu osumnjičenikovi poznavatelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.