Načelnik Vidić

Nećemo dozvoliti otimanje čak 52 posto teritorija Općine Čapljina

Foto: Frano Matić
Nećemo dozvoliti otimanje čak 52 posto teritorija Općine Čapljina
29.03.2012.
u 10:10
Tu je dosta katastrofalno loših stvari i prijedloga a po toj dokumentaciji trebalo bi se rušiti cijelo Šuškovo naselje - kazao je načelnik Vidić
Pogledaj originalni članak

"Moramo se suprostaviti ovakovom načinu vođenja prostorne politike od strane federalnih vlasti. Nacrtom Prostornog plana Federacije BIH prekršene su brojne ustavne odredbe a ta je prostorna dokumentacija rađena bez ikakve koordinacije i suglasja Općina i Županija. Tim Prostornim planom FBIH ide se izravno protiv Prostornih planova Općina i Županija a u sebi sadrži niz nepravilnosti i nelogičnosti. Kada smo pozorno analizirali taj Nacrt Prostornog plana FBIH došli smo do zaključka da FBIH u konačnici želi čak 52 posto teritorija Općine Čapljina staviti u ta nekakva područja od posebnog interesa za FBIH.

Tu je dosta katastrofalno loših stvari i prijedloga a po toj dokumentaciji trebalo bi se rušiti cijelo Šuškovo naselje.To je zaista sramotno i nedopustivo a na taj će problem zajedničkim zaključkom reagirati i Savez Općina i gradova." - upozorio načelnik Općine Čapljina dr.Smiljan Vidić na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Čapljina na kojoj su kao neprihvatljivi za ovu Općinu ocijenjeni Nacrt Prostornog plana FBIH za razdoblje 2008-2028.godine i Prijedlog Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BIH "Autocesta na koridoru 5 C" za razdoblje 2008-2028.godine.

U svom obraćanju vijećnicima načelnik je Vidić ukazao na svu složenost ove problematike i sve štetnosti spomenute prostorne dokumentacije FBIH po prostore Općine Čapljina te je zamolio da se jednoglasno usvoje zaključci i prijedlozi OV Čapljina o toj neprihvatljivosti Federalnog Prostornog plana. Uz 17 glasova ZA(HDZ BIH,HSP HB,samostalni vijećnici) bilo je i osam suzdržanih među kojima su bili i vijećnici HDZ 1990. Na jučerašnjoj sjednici OV Čapljina prihvaćeno je i izvješće o štetama  u poljoprivredi i na gospodarskim objektima nastalim od snijega i leda u veljači a koju su procijenjene na preko 17 milijuna KM.

Vijećnici su razmatrali i prihvatili izvješća o radu u protekloj godini za Osnove i Srednju školu Čapljina, Dom zdravlja, Komunalno poduzeće, općinsko pravobraniteljstvo, Dom za stare Domanovići, Centar za socijalni rad Čapljina, Crveni Križ Čapljina, Gradske ljekarne.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.