Načelnik Vidić

Nećemo dozvoliti otimanje čak 52 posto teritorija Općine Čapljina

capljina
Frano Matić
29.03.2012.
u 10:10

Tu je dosta katastrofalno loših stvari i prijedloga a po toj dokumentaciji trebalo bi se rušiti cijelo Šuškovo naselje - kazao je načelnik Vidić

"Moramo se suprostaviti ovakovom načinu vođenja prostorne politike od strane federalnih vlasti. Nacrtom Prostornog plana Federacije BIH prekršene su brojne ustavne odredbe a ta je prostorna dokumentacija rađena bez ikakve koordinacije i suglasja Općina i Županija. Tim Prostornim planom FBIH ide se izravno protiv Prostornih planova Općina i Županija a u sebi sadrži niz nepravilnosti i nelogičnosti. Kada smo pozorno analizirali taj Nacrt Prostornog plana FBIH došli smo do zaključka da FBIH u konačnici želi čak 52 posto teritorija Općine Čapljina staviti u ta nekakva područja od posebnog interesa za FBIH.

Tu je dosta katastrofalno loših stvari i prijedloga a po toj dokumentaciji trebalo bi se rušiti cijelo Šuškovo naselje.To je zaista sramotno i nedopustivo a na taj će problem zajedničkim zaključkom reagirati i Savez Općina i gradova." - upozorio načelnik Općine Čapljina dr.Smiljan Vidić na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Čapljina na kojoj su kao neprihvatljivi za ovu Općinu ocijenjeni Nacrt Prostornog plana FBIH za razdoblje 2008-2028.godine i Prijedlog Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BIH "Autocesta na koridoru 5 C" za razdoblje 2008-2028.godine.

U svom obraćanju vijećnicima načelnik je Vidić ukazao na svu složenost ove problematike i sve štetnosti spomenute prostorne dokumentacije FBIH po prostore Općine Čapljina te je zamolio da se jednoglasno usvoje zaključci i prijedlozi OV Čapljina o toj neprihvatljivosti Federalnog Prostornog plana. Uz 17 glasova ZA(HDZ BIH,HSP HB,samostalni vijećnici) bilo je i osam suzdržanih među kojima su bili i vijećnici HDZ 1990. Na jučerašnjoj sjednici OV Čapljina prihvaćeno je i izvješće o štetama  u poljoprivredi i na gospodarskim objektima nastalim od snijega i leda u veljači a koju su procijenjene na preko 17 milijuna KM.

Vijećnici su razmatrali i prihvatili izvješća o radu u protekloj godini za Osnove i Srednju školu Čapljina, Dom zdravlja, Komunalno poduzeće, općinsko pravobraniteljstvo, Dom za stare Domanovići, Centar za socijalni rad Čapljina, Crveni Križ Čapljina, Gradske ljekarne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?