KOŠARKA

Na krilima ‘Stokoraka’ košarkašima i bodovi i završnica Kupa

Na krilima ‘Stokoraka’ košarkašima i bodovi i završnica Kupa
16.01.2013.
u 10:45
Dogovor ekipa da u jednoj utakmici razriješe pitanje kome će pripasti važni prvenstveni bodovi i završnica Kupa BiH
Pogledaj originalni članak

Za jedno malo mjesto kao što je Posušje svaki iskorak na državnoj razini velika je stvar. Bio on kulturni, gospodarski sportski ili bilo koji drugi. A takav iskorak u prošlom su prvenstvenom kolu u Ligi 12 Bosne i Hercegovine napravili košarkaši KK Posušja. Osvojili su važne prvenstvene bodove ali istodobno se i plasirali u završnicu Kupa BiH što je još jedan veliki sportski uspjeh ovog omiljenog posuškog sportskog kolektiva.

- Za mene osobno ova pobjeda protiv Bosne ASA BHT znači puno. Zadovoljni smo načinom na koji smo igrali ali smo svakako najzadovoljniji prvenstvenim bodovima koje smo osvojili protiv drugoplasirane ekipe u prvenstvu koju mi neobično poštujemo i radi njene prošlosti i radi kvalitete koju ima - kaže trener KK Posušje Tihomir Mustapić i nastavlja:

- Velika je stvar za naš klub što smo postigli i taj uspjeh plasmana na završnicu Kupa BiH i da smo u kupu među četiri najbolje ekipe u državi. Ipak želim naglasiti kako smo još sretniji i zadovoljniji što smo izborili ta dva nova prvenstvena boda protiv tako renomiranog protivnika. Naš cilj je ostanak u društvu najboljih košarkaških momčadi u BiH i ova dva boda daju nam pravo da u to i vjerujemo.

O borbenosti ekipe, discipliniranoj igri i potpori s tribina Mustapić je rekao:

- Još uvijek smo svi pod dojmom akcije “Stokorak za Posušje”. Ona nam je dala poseban motiv i moral i dali smo sve da ne iznevjerimo naše vjerne navijače nego naprotiv da im ovom važnom pobjedom, uzvratimo za ljubav i odanost. Hvala im svima jer s njima smo pravi jaki prepoznatljiv klub. Bez njih to ne bismo mogli biti i drago nam je da su se navijači vratili i da zajedno slavimo naše zajedničke pobjede.

A o završnici Kupa Bosne i Hercegovine Mustapić kaže:

- Vjerujem da ćemo se u završnici Kupa naći s Igokeom, Širokim i Čapljinom jer smatrama kako će Igokea pobijediti Radnik iz Bijeljine, Široki Zrinjskog i Čapljina Brotnjo.

Ono što posebno krasi igru posuških košarkaša je kolektivna igra i borba za svaku loptu. Nema dvojbe da će tako biti i na završnici pa bez obzira tko bio protivnik. Posušani se nadaju da bi uz ovakvu igru mogli ostvariti i koju ligašku pobjedu u gostima i eto ih i u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.