Utakmica

Musa: Vrijeme nam je za pobjedničku seriju

Musa: Vrijeme nam je za pobjedničku seriju
10.04.2013.
u 11:01
U prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH Željezničar je domaćin na Grbavici 1. svibnja. Uzvratni susret se igra na Pecari 15. svibnja
Pogledaj originalni članak

Tri prvenstvena poraza nanizao je Široki Brijeg, usput primio šest, a zabio samo jedan pogodak.

Bez kalkulacija

- Gradina mora biti prekretnica za našu momčad. Favoriti smo, ne bježimo od te uloge. Nećemo ovaj put kalkulirati oko sastava, nastupit će najbolja momčad. Sigurno će igrati Bertoša, Roskam i Kordić, koji nisu nastupili protiv Rudara u Prijedoru, vjerojatno i Zlomislić. Landek ipak neće, igrat će tek kad bude sto posto zdrav i fizički spreman - kaže trener Slaven Musa:

- Gradina nam je nešto i dužna, protiv nas je jesenas igrala 2:2 i otkinula nam dva boda. Gledao sam je protiv Veleža, koji je u igru ušao malo podcjenjivački, i to mu se osvetilo. Moramo nastupiti maksimalno ozbiljno. Želimo ući u niz pobjeda, jer do kraja prvenstva u igri je 30 bodova, pa treće mjesto nije izgubljeno. Nisu nam suparnici puno pobjegli, još ih možemo prestići i izboriti Europu kroz prvenstvo. Nadam se da ćemo danas znati realizirati prigode za pogotke, što nam nije polazilo za rukom protiv Rudara. Promašivali su mladi Barišić i Marić, razlog je nedovoljno iskustvo.

Vjerojatni sastav: Bilobrk – Serdarušić, D. Džidić, Ješe, Bertoša – Zlomislić, Ivanković – Ćorić, Wagner, Roskam – Kordić. No, možda od početka zaigra i Barišić, te Šilić.

Prva utakmica na Grbavici

- Široki je praktično izborio Europu ulaskom u finale Kupa...

- Vjerojatno, jer Željezničaru će teško pobjeći naslov prvaka. Ali, ulazak u finale nije kraj naših ambicija. Želimo i možemo osvojiti Kup! Igrali smo protiv Željezničara prvenstvene i prijateljske utakmice i spoznali kako nije nimalo jači od nas. Imamo kvalitetu, u najgorem slučaju, izgledi su 50:50 posto. Ždrijeb je odlučio da prvu utakmicu igramo u gostima, ali to je manje-više svejedno. Trebat će nam pogodak u gostima kako bismo sebi povećali izglede u uzvratu...

Drugu godinu uzastopno i omladinci Širokoga Brijega nastupit će u finalu Kupa. Prošle godine osvojili su ga pobijedivši u finalu Borac, kasnije osvojili i prvenstvo. Ovaj put protivnik je Slavija. Široki je domaćin u prvom susretu, uzvrat je u Lukavici. Prve finalne utakmice na rasporedu su 1. svibnja, uzvrati 15. svibnja, mada je moguća promjena termina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.