Utakmica

Musa: Vrijeme nam je za pobjedničku seriju

Utakmica
10.04.2013.
u 11:01

U prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH Željezničar je domaćin na Grbavici 1. svibnja. Uzvratni susret se igra na Pecari 15. svibnja

Tri prvenstvena poraza nanizao je Široki Brijeg, usput primio šest, a zabio samo jedan pogodak.

Bez kalkulacija

- Gradina mora biti prekretnica za našu momčad. Favoriti smo, ne bježimo od te uloge. Nećemo ovaj put kalkulirati oko sastava, nastupit će najbolja momčad. Sigurno će igrati Bertoša, Roskam i Kordić, koji nisu nastupili protiv Rudara u Prijedoru, vjerojatno i Zlomislić. Landek ipak neće, igrat će tek kad bude sto posto zdrav i fizički spreman - kaže trener Slaven Musa:

- Gradina nam je nešto i dužna, protiv nas je jesenas igrala 2:2 i otkinula nam dva boda. Gledao sam je protiv Veleža, koji je u igru ušao malo podcjenjivački, i to mu se osvetilo. Moramo nastupiti maksimalno ozbiljno. Želimo ući u niz pobjeda, jer do kraja prvenstva u igri je 30 bodova, pa treće mjesto nije izgubljeno. Nisu nam suparnici puno pobjegli, još ih možemo prestići i izboriti Europu kroz prvenstvo. Nadam se da ćemo danas znati realizirati prigode za pogotke, što nam nije polazilo za rukom protiv Rudara. Promašivali su mladi Barišić i Marić, razlog je nedovoljno iskustvo.

Vjerojatni sastav: Bilobrk – Serdarušić, D. Džidić, Ješe, Bertoša – Zlomislić, Ivanković – Ćorić, Wagner, Roskam – Kordić. No, možda od početka zaigra i Barišić, te Šilić.

Prva utakmica na Grbavici

- Široki je praktično izborio Europu ulaskom u finale Kupa...

- Vjerojatno, jer Željezničaru će teško pobjeći naslov prvaka. Ali, ulazak u finale nije kraj naših ambicija. Želimo i možemo osvojiti Kup! Igrali smo protiv Željezničara prvenstvene i prijateljske utakmice i spoznali kako nije nimalo jači od nas. Imamo kvalitetu, u najgorem slučaju, izgledi su 50:50 posto. Ždrijeb je odlučio da prvu utakmicu igramo u gostima, ali to je manje-više svejedno. Trebat će nam pogodak u gostima kako bismo sebi povećali izglede u uzvratu...

Drugu godinu uzastopno i omladinci Širokoga Brijega nastupit će u finalu Kupa. Prošle godine osvojili su ga pobijedivši u finalu Borac, kasnije osvojili i prvenstvo. Ovaj put protivnik je Slavija. Široki je domaćin u prvom susretu, uzvrat je u Lukavici. Prve finalne utakmice na rasporedu su 1. svibnja, uzvrati 15. svibnja, mada je moguća promjena termina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?