Egipatska revolucija

Mubarak pobjegao iz Kaira u nepoznatom pravcu

Foto: AFP/PIXSELL
Mubarak pobjegao iz Kaira u nepoznatom pravcu
11.02.2011.
u 15:04
Televizijska postaja Al Arabiya izvijestila je pak da su Mubarak i njegova obitelj iz vojne zračne baze u predgrađu napustili Kairo i otišli na nepoznato odredište
Pogledaj originalni članak

Egipatska vojska je podržala odluku predsjednika Hosnija Mubaraka da ne podnese ostavku, već da većinu ovlasti prenese na potpredsjednika Omara Suleimana i najavila ukidanje izvanrednog stanja.

Odluka vojske, donesena na sastanku Vrhovnog vijeća obrane, vjerojatno će dodatno razljutiti demonstrante koji su krenuli na predsjedničku palaču u Kairu i druge simbole omraženog režima kako bi otjerali Mubaraka, prenosi AP.

Vojska je priopćila da podržava Mubarakov plan za miran prijenos vlasti i održavanje slobodnih i fer predsjedničkih izbora kasnije ove godine.

Demonstranti, bijesni zbog posljednjeg odbijanja Hosnija Mubaraka da podnese ostavku, obećali su masovne prosvjede kako bi ga otjerali, a vojska nije sprječavala okupljanje demonstranata pred predsjedničkom palačom.

Televizijska postaja Al Arabiya izvijestila je pak da su Mubarak i njegova obitelj iz vojne zračne baze u predgrađu napustili Kairo i otišli na nepoznato odredište.

Izvor iz oružanih snaga kojega je kontaktirala agencija Reuters nije želio komentirati tu vijest.  

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.