Pustio ga sud

Mubarak helikopterom prebačen iz zatvora u kućni pritvor

Foto: Reuters/PIXSELL
Mubarak helikopterom prebačen iz zatvora u kućni pritvor
22.08.2013.
u 17:10
85-godišnju Mubarak je još uvijek suočen sa optužbama za korupciju i sudjelovanje u ubojstvima prosvjednika tijekom prosjeda koji su doveli do njegova odlaska s vlasti 2011. godine.
Pogledaj originalni članak

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak pušten je iz zatvora nakon što je prihvaćena njegova žalba na pritvaranje, piše BBC.

Helikopterom su ga odvezli iz zatvora Tora u Kairu te je prebačen u kućni pritvor. 85-godišnju Mubarak je još uvijek suočen sa optužbama za korupciju i sudjelovanje u ubojstvima prosvjednika tijekom prosjeda koji su doveli do njegova odlaska s vlasti 2011. godine.

Liječnički helikopter je danas stigao u zatvor dok su se ispred Tore okupili pristaše Mubaraka koji su mahali sa zastavama. Egipatska televizija je pokazala da je Mubarak prebačen iz vozila Hitne pomoći u helikopter koji je odletio iz zatvora.

Sud je jučer odlučio da bivšeg predsjednika moraju pustiti iz zatvora u slučaju u kojem je optužen za korupciju. Kratko nakon toga je iz ureda egipatskog premijera Hazema el-Beblawija poručeno da će Mubarak nakon puštanja biti u kućnom pritvoru.

>>Sud naredio puštanje Mubaraka na slobodu

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.