MILORAD DODIK:

Mjesto bh premijera autentičnom pripadniku hrvatskog naroda

Foto: Dejan Moconja/VLM/Pixsell
Mjesto bh premijera autentičnom pripadniku hrvatskog naroda
16.12.2010.
u 08:43
Želimo da se što prije formira vlast, ali mjesto premijera treba pripasti autentičnom pripadniku hrvatskog naroda
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da Republika Srpska želi mir te u “njoj ne stanuje avanturizam”. “Želimo obraniti našu autonomiju, držim to legitimnim i legalnim, ali smo isto tako za razvoj koji omogućava euroatlantske integracije, u okvirima koji neće biti na štetu Republike Srpske, njezine autonomije, subjektiviteta i prava na identitet”, kazao je Dodik. Dodao je i da Republika Srpska želi dati nesumnjiv doprinos stabilizaciji prilika u BiH i regiji, a ima i odgovore, kako kaže, na sva otvorena pitanja koja su ovih dana izazov za sve u ovoj zemlji.

“Želimo da se što prije formira vlast i Vijeće ministara BiH, ali idemo tamo s jasnim stavom da mjesto predsjedatelja treba pripasti autentičnom pripadniku hrvatskog naroda. Smatramo da je to dobro za BiH i nadam se da zbog toga ne trebamo imati bilo kakav osjećaj odgovornosti koji podrazumijeva da trebamo prihvatiti neke druge inicijative koje su, isto tako, relevantne”, naglasio je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Cilj mu je, naglašava, mirna i stabilna Republika Srpska, a u mirnoj i stabilnoj Bosni i Hercegovini, RS koja “neće biti kao ona od prije nekoliko godina iz koje je bilo lako odnijeti bilo koju nadležnost”. “RS je dobro pročitala Dayton i Ustav, ali isto tako zna koji su izazovi europskih integracija. Cilj nam je Republika Srpska koja nikom ne želi loše i koja nije formirana da bi bilo kome činila loše, ali koja očekuje da se i prema njoj čini dobro”, naglasio je novoimenovani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.