DOMALJEVAC

Mještani izgradili odbojkaški dom

Foto: VL FOTO
Mještani izgradili odbojkaški dom
13.07.2011.
u 16:13
Odbojkaški klub je simbol Domaljevca i mnogi ga nazivaju posavsko odbojkaško čudo
Pogledaj originalni članak

U Domaljevcu je završila izgradnja odbojkaškog doma koja je započela prije 17 godina, a svi radovi bili su u organizaciji mještana, s tim da je nositelj radova bio Hrvatski odbojkaški klub Domaljevac. U izgradnju doma utrošeno je 1350 dnevnica rada koje nisu plaćene, nego su doprinos mještana odbojkaškom klubu. U radovima je sudjelovalo oko 2000 ljudi i u tome se vidi njihova sloga i jedinstvo.

Zule pokretač projekta

Doznali smo da se radi o projektu u kojem nije bilo nikakvog odvajanja, ni lokalnog ni stranačkog, u što smo se uvjerili na licu mjesta, uz veliku feštu, na posavski način, pjesmom uz šargiju i violinu. Bez obzira na sve stranke, na Općinskom vijeću jednoglasno je usvojena odluka da se dovrši dom. Cijeli posao odrađen je donacijama, osim završne faze i stavljanja krova, u što je sredstva u iznosu od 50.400 maraka investirala Općina Domaljevac-Šamac.

Duša, mozak i pokretač svih radova bio je veliki odbojkaški entuzijast Anto Tepeluk Zule, koji dugo godina svoju energiju prenosi na igrače stvarajući u njima pozitivan prkos i nezaustavljivu motivaciju. U ratu, kad su padale granate, nije bilo električne energije i nitko nije znao kad će završiti rat, on je izmišljao i stvarao uvjete da se udare temelji ovog doma.

- Objekt je izgrađen na prostoru velike bare, dubine tri i pol metra, a samo u nasipanje utrošeno je 70 tisuća maraka, sve dragovoljnim radom. Vidite sve ove ljude iza nas, oni su dali svoj doprinos radom, materijalno ili u novčanim sredstvima. Poneki su sjekli svoju šumu i poklonili drvo za građu, pa i na taj način podržavali odbojkaški klub, s ponosom ističe Anto Tepeluk i dodaje: - Objekt posjeduje oko 600 metara četvornih prostora koji će zasigurno biti adekvatno iskorišten. Tu su klupske prostorije i čitaonica s kafićem, fitness centar koji može istodobno primiti 30 članova, zatim dva stana za igrače sa strane koji ponekad pristupe našem klubu, jedna etno soba i soba za divane u kojoj održavamo skupove, uglavnom u zimskom razdoblju, s ciljem očuvanja tradicije našeg kraja.

Odbojkaško čudo

Odbojkaški klub je simbol Domaljevca, i to kroz više segmenata, pa ga mnogi nazivaju posavsko odbojkaško čudo. Kroz odlične nastupe odbojkaša pronio je ime Domaljevca u Europi i u najljepšem svjetlu prezentirao jednu malu sredinu, Klub je također jako puno uradio na dobrobit mladih, ne samo općine Domaljevac-Šamac nego i susjedne oraške općine, odakle kontinuirano dolaze perspektivni igrači.

- Kad bih govorio o uspjesima HOK Domaljevac, uzelo bi mi puno vremena, ali izdvojit ću samo najvrjednije. Peto mjesto u kupu CEV-a i sedmo u Europskom kupu kupova još dok smo nastupali u Hrvatskoj ligi kao HOK Pauk Veronika. Zatim dva puta igrali smo finale Hrvatskog kupa i na koncu nastup u Premijer odbojkaškoj ligi BiH, rekao je trener Anto Tepeluk i nastavio priču o velikim odbojkaškim imenima Domaljevca.

- Veliki uspjesi rodili su i velike igrače, tako da imamo imena europskog formata, na koja smo osobito ponosni. Izdvojit ću u ovom trenutku trojicu aktualnih reprezentativaca Hrvatske, Tomislava Ćoškovića, Pericu Čičkovića i Branka Damjanovića. Domaljevac je rasadnik odbojkaških talenata, pa trenutno imamo dvojicu igrača u Varaždinu, te po jednog u Splitu i Vukovaru, zbog čega je vrlo teško ostvariti rezultat na duže razdoblje s obzirom na odljev naših igrača.

Nama u Domaljevcu odbojka predstavlja više od sporta. Klub trenutno ima 60 članova i na ova tri terena istodobno treniraju pioniri, kadeti i seniori, a danas smo imali dogovore i s djevojkama koje su od zime počele s aktivnim radom. Veličanstvena je slika vidjeti popunjene terene na kojim su istovremeno sve kategorije igrača, pa čak i veterani koji zdušno podržavaju i podupiru klub. Najveći problem u popularizaciji sporta i razvoju među mladima je nedovršena dvorana u Grebnicama. Nemamo uvjeta za rad u zimskom razdoblju, ali se nadamo da će odgovorni prepoznati veliku važnost sportske dvorane, zaključio je Anto Tepeluk Zule, trener HOK Domaljevac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.