Uhićen Stipo Jelica

‘Minu iznenađenja’ stavio zbog divljači pa ubio susjeda drvosječu

Foto: VL FOTO
‘Minu iznenađenja’ stavio zbog divljači pa ubio susjeda drvosječu
20.04.2012.
u 09:44
Podmetnuo eksplozivnu napravu, takozvanu “rusku bombu”, koja je 17. travnja usmrtila 61-godišnjeg Ivu Leovca (61) iz Jajca
Pogledaj originalni članak

Četrdesetšestogodišnji Stipo Jelica iz Jajca uhićen je zbog sumnje da je podmetnuo eksplozivnu napravu, takozvanu “rusku bombu”, koja je 17. travnja usmrtila 61-godišnjeg Ivu Leovca (61) iz Jajca. Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Sefir Baručija rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Travniku da se osumnjičenom, koji je uhićen večer ranije, spočitava kazneno djelo ubojstva i da je predan na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu.

Glasnogovornik Baručija je također dodao da je s osumnjičenim obavljen razgovor i da je on priznao izvršenje ovog teškog zločina.

Neslužbeno se moglo čuti da su pri pretresu obiteljske kuće Stipe Jelice pronašli veću količinu naoružanja - ručne bombe, lovačku pušku i sačmaricu, automatsku pušku kalašnjikov i drugo oružje.

Kako smo pisali, nesretni 61-godišnji Ivo Leovac je kobnog 17. travnja u mjestu Podhum kod Jajca, sakupljajući drva za ogrjev naišao na podmetnutu eksplozivnu napravu. On je istog dana preminuo u zeničkoj bolnici od posljedica ranjavanja.

- Riječ je o klasičnom ‘mini iznenađenju’, a pretpostavka je da je osumnjičeni to učinio bez osobitoga motiva. Naime, kako tvrdi, bombu je stavio kako bi svoje ovce ‘obranio’ od divljih životinja, medvjeda i vukova. Počinitelj i žrtva su se ranije sukobljavali oko imovine, ali u posljednjih godinu dana nisu imali svađa- kažu nam u PU Jajce.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.