teška bolest

Malena Stephanie danas ide na operaciju. Sretno, svi smo uz tebe!

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Malena Stephanie danas ide na operaciju. Sretno, svi smo uz tebe!
03.10.2012.
u 09:00
Tijekom liječenja nije bilo elemenata komplikacije ili greške umijeća, priopćili su iz Klaićeve bolnice.
Pogledaj originalni članak

Teško bolesnu petogodišnju Stephanie Milda iz Zadra, koja je na noge digla cijelu Hrvatsku, danas u Chicagu čeka teška operacija. Djevojčica koja boluje od teške deformacije mozga u Chicagu će biti podvrgnuta operaciji glave i zahvatu na kralježnici. Na Facebook-stranici potpore Aniti i Ivici Mildi, roditeljima djevojčice, navodi se da će se operacija obaviti u 20 sati po našem vremenu, a trebala bi trajati oko osam sati.

>>Malena Stephanie s roditeljima otputovala na liječenje u SAD

Operacija počinje u 20 sati

– Obitelj se u 9 sati po lokalnom vremenu seli u tzv. Ronald McDonald House u blizini bolnice. Radi se o većoj kući gdje bolnica smješta obitelji svojih pacijenata. Svaka obitelj ima svoju sobu s kupaonicom, a zajednički koriste kuhinju, TV sobu, sobu s kompjutorom i praonicu rublja. Obitelj Milda ne plaća nikakve dodatne troškove jer ovu kuću sponzorira multinacionalna kompanija čije ime nosi. Oko 11.30 po lokalnom vremenu obitelj mora biti u bolnici, a u 13 sati (20 sati po našem vremenu) dr. Frim sa svojim liječničkim timom počet će višesatnu operaciju (oko 8 sati) na maloj Stephanie. Sretno, Stephanie, svi smo uz tebe! – navodi se na Facebook-stranici potpore obitelji Milda.

Klaićeva bolnica: Tijekom liječenja nije bilo grešaka

A kada je u pitanju tijek liječenja djevojčice u Klinici za dječje bolesti Zagreb, uprava Klinike uputila je zahtjev za očitovanje povjerenstvu koje čine liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb i liječnik specijalist iz druge ustanove u Hrvatskoj.

>>Stephanie na operaciju u srijedu, liječnik šokiran dokumentacijom

– Utvrđeno je da je operacija obavljena po pravilima struke što dokazuju neuroradiološke postoperacijske slike – navodi se u priopćenju iz bolnice. Tijekom liječenja, stoji dalje, nije bilo elemenata komplikacije ili greške umijeća.

– Operater je postupio medicinski i strukovno ispravno te na obavljenim kontrolnim pregledima zaključio je da ne postoji razvoj komplikacija ili vitalne ugroženosti djeteta – kažu iz Klaićeve bolnice. Roditeljima je, tvrde, bilo omogućeno i neovisno drugo mišljenje neurokirurga iz KBC-a Zagreb. Kako se radi o bolesnici koja je liječena neurokirurškom operacijom, a u medijima su spominjani hrvatski liječnici u negativnom kontekstu, uprava bolnice upućuje cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i Hrvatskom neurokirurškom društvu na dodatnu ekspertizu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.