ODLUKA

Ljubić i Vidović u Vijeću ministara

Foto: Zoran Grizelj
Ljubić i Vidović u Vijeću ministara
19.01.2012.
u 09:28
Predsjedništvo stranke na jučerašnjoj sjednici donijelo konačne odluke o kandidatima
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo HDZ-a 1990. odlučilo je jučer za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH koje je dogovorom pripalo ovoj stranci kandidirati Damira Ljubića, dopredsjednika ove stranke, dok je za zamjenika ministra prometa i veza BiH predložen Rudo Vidović koji je u aktualnom sazivu Vijeća ministara vodio ovo ministarstvo, priopćili su iz HDZ-a 1990.

Jednoglasno

Na sjednici je jednoglasno podržan izbor Damira Ljubića za ministra u resoru ljudskih prava i izbjeglica koji još uvijek vodi dužnosnik Stranke za BiH Safet Halilović. Ljubić je u proteklome mandatu bio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH kada je novac od poticaja puno ravnomjernije i pravičnije raspoređen na prostoru ovoga entiteta. 
Istodobno, Rudo Vidović, koji je višegodišnji stranački dužnosnik u Srednjobosanskoj županiji, a polovicu aktualnog mandata nakon povlačenja predsjednika HDZ-a 1990. Bože Ljubića s mjesta ministra proveo je na čelu resora prometa i veza Vijeća ministara, sada će u ovome resoru biti zamjenik ministra prometa i veza u kojemu je potaknuo nekoliko projekata poput uspostave radijskog i televizijskog kanala na hrvatskome jeziku nakon što je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH potaknuo tu inicijativu, a Ustavni sud BiH osporio prigovor Bošnjaka da bi uspostava RTV kanala na hrvatskom jeziku ugrozila poziciju ovoga naroda. Također, u ovome ministarstvu je u tijeku i implementacija, uz ostalo, i procesa digitalizacije koji omogućuje povećanje broja radijskih i televizijskih kanala.

Rotacija

Istodobno, unutar čelništva stranke postignut je dogovor da zamjenik predsjednika HDZ-a 1990. Martin Raguž u Domu naroda BiH zamijeni Josipa Merdžu koji bi trebao dobiti neku drugu funkciju. 
Kako su izvijestili iz HDZ-a 1990., predsjednik ove stranke Božo Ljubić će sa stranačkim kolegama danas mandataru za novi saziv Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi predstaviti kandidate za novi saziv Vijeća ministara čiji izbor treba potvrditi Parlamentarna skupština BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BR
Bralo
12:24 19.01.2012.

E neka je HDZ BIH i HDZ 1990 dobili fotelje. Sad sam miran jer\"znam da rade za nase dobro\".

CR
crnaguja3011
16:15 19.01.2012.

Samo nek je neko od plemena Ljubića zasjeo na ministarsku fotelju. Do jučer je bio ministar poljoprivrede, ali očito je da se dobro snalazi i sa ljudskim pravima i izbjeglicama. Čović po običaju drži svoga kuma Barišu na ministarskoj fotelji i sve su prilike da će tako biti dok ne ode u mirovinu.