idealno rješenje

Torta od palačinki pravi je hit na društvenim mrežama!

Foto: YouTube, screenshot
Torta od palačinki pravi je hit na društvenim mrežama!
26.01.2025.
u 20:35
Ova torta od palačinki ima samo nekoliko sastojaka, a najveća je komplikacija kako je složiti. No sve je odlično objašnjeno i prikazano u videu na YouTubeu
Pogledaj originalni članak

Ako nemaš nove ideje za zanimljiv desert, onda je ova torta od palačinki idealno rješenje. Spravljanje je jednostavno, nema puno sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima. Recept je objavljen na YouTube kanalu Lieblingsdesserts, a u samo dva tjedna pregledalo ga je više od 2.3 milijuna ljudi iz cijelog svijeta, piše miss gastro.

SASTOJCI

  • oštro brašno 180 g
  • kakao prah 35 g
  • sol 1 prstohvat
  • šećer 10 g
  • jaje 3 kom
  • mlijeko 260 ml
  • voda 160 g
  • med 60 g
  • suncokretovo ulje 25 ml

POSTUPAK

  1. Stavi u posudu brašno, kakao, prstohvat soli i šećer te sve dobro promiješaj. Potom dodaj 3 jaja, miješajući postepeno ulij mlijeko pa dodaj vodu te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto.
  2. Procijedi tijesto za palačinke kroz fino sito da ne ostanu grudice.
  3. Dodaj tijestu med te ostavi da odstoji 20 minuta. Nakon toga umiješaj 25 ml biljnog ulja.
  4. Namaži tavu biljnim uljem te ispeci palačinke s obje strane na srednjoj vatri. Trebaš dobiti 14 palačinki.

ZA KREMU - SASTOJCI

  • krem sir 250 g
  • šećer u prahu 90 g
  • kiselo vrhnje - punomasno 150 g
  • slatko vrhnje 250 g
  • med 20 g
  • šećer u prahu 4 žlica

POSTUPAK

  1. Za kremu dobro izmiksaj krem sir, 45 g šećera u prahu i kiselo vrhnje. U drugoj posudi izmiksaj slatko vrhnje i 45 g šećera u prahu u čvrsti šlag. Dodaj to kremi te sve dobro izmiješaj.
  2. Svaku palačinku premaži kremom. Ostavi malo kreme za kasnije. Svaku palačinku presavij dvaput. Potom po svakoj palačinki premaži preostalu kremu.
  3. Oprezno namotaj tri palačinke u nizu. Potom svaku palačinku 'lijepi' na kolut tako da slažeš jednu po jednu s premazanim dijelom i svaki put dobro pritisni.
  4. Omotaj tortu kalupom za tortu te prekrij prozirnom folijom. Stavi kolač u hladnjak da odstoji 8-10 sati. 8. Makni kalup i foliju. Prije posluživanja pospi kolač šećerom u prahu.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.