isprobajte!

Kuharica otkrila tajnu: Ovo dodajte u gulaš, bolonjez ili ragu, obogaćuje im okus

Foto: Shutterstock
Kuharica otkrila tajnu: Ovo dodajte u gulaš, bolonjez ili ragu, obogaćuje im okus
09.12.2025.
u 10:45
Ako vašim zimskim jelima nedostaje dubina okusa, uz ovaj sastojak ćete dobiti prekrasnu, baršunastu teksturu
Pogledaj originalni članak

Čak i najobičnija jela mogu postati neodoljivo ukusna uz nekoliko malih, ali pametnih trikova. Ponekad su to sitni dodaci, neočekivani sastojci ili jednostavne tehnike kuhanja koji u tren oka podižu okus i miris jela na potpuno novu razinu. Poznavanje tih malih tajni često je razlika između dobrog obroka i onog koji svi pamte i hvale. Zima je sezona kuhanja utješnih jela, bilo da se radi o omiljenoj tjestenini ili bogatoj juhi.

Ako vašim zimskim jelima nedostaje dubina okusa, irska kuharica i autorica Clodagh McKenna otkrila je tajni sastojak koji bi svatko trebao dodavati. U nedavnom pojavljivanju u emisiji This Morning na ITV-u, Clodagh je podijelila tajni sastojak koji koristi u nizu jela. Dok je rekreirala svoj recept za govedinu na burgonski, Clodagh je objasnila da koristi tamnu čokoladu za dodatnu dimenziju okusa. Rekla je da čokolada posebno dobro paše s varivima i raguima.

"Svi koji gledate, zapamtite ovo: ako ikada kuhate goveđi gulaš, bolonjez ili ragu, dodajte tamnu čokoladu. Osjetit ćete blagu dimljenost u okusu i dobiti prekrasnu, baršunastu teksturu", objasnila je McKenna u videu na TikToku. Mnogi su korisnici u komentarima izazvali oduševljenje zbog tog trika, a video je pogledan više od pola milijuna puta.

No, bilo je i onih koji se nisu složili s kuharicom. "Apsolutno ne. Za čili, da, slobodno. Ali za bilo što što je upravo spomenula - ne", napisala je jedna korisnica. "Mi koristimo malo espressa u našim goveđem jelima. Stvara duboki zemljani okus", dodala je druga. "Stavila sam tamnu čokoladu u svoje lazanje! Svi su bili oduševljeni", napisala je treća. "Želim znati tko je smislio ovu čudnu kombinaciju", zaključila je četvrta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.