Ako tražite brzinski recept za kolač koji će vas vratiti u djetinjstvo, na pravom ste mjestu. Ovaj mekan, sočan i mirisan kolač s čokoladno-mliječnim preljevom odličan je izbor kad nemate baš puno vremena.
Sve što vam treba već vjerojatno imate doma – jaja, brašno, mlijeko i malo kakaa – a rezultat je desert koji će nestati brže nego što se ohladi, a možda ćete ga prepoznati po zanimljivom imenu – Brzi Gonzales, prenosi Zadovoljna.hr.
Recept za Brzi Gonzales
za biskvit:
3 jaja
14 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
150 ml ulja
200 ml mlijeka
15 žlica glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
za preljev:
20 žlica mlijeka (može čokoladno ili pak voda po originalnom receptu)
10 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
125 g margarina ili maslaca
2–3 žlice kakaa u prahu
Priprema:
U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu svijetla i kremasta. Dodaj ulje, mlijeko, prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kalup premažite maslacem i pospite brašnom, pa u njega ulijte pripremljeno tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista.
Dok se kolač peče, u loncu zagrijte sve sastojke za preljev, uz stalno miješanje, dok se maslac ne otopi i sve poveže u glatku smjesu.
Pečeni kolač odmah narežite na kocke i, dok je još vruć, prelijte preljev tako da prodre između kockica.
Pustite da se potpuno ohladi, a zatim po želji pospite kokosom.