Savršene pečene jabuke

Brzi crumble od jabuka: desert gotov za manje od 45 minuta

Foto: Natalie Behn/Unsplash
Brzi crumble od jabuka: desert gotov za manje od 45 minuta
03.09.2025.
u 12:20
Želiš pripremiti nešto slatko, ali nemaš puno slobodnog vremena? Crumble od jabuka je savršeni izbor za tebe!
Pogledaj originalni članak

Manje je više, a dokaz te teze je ovaj brzinski recept za crumble od jabuka. Priprema i pečenje trajat će manje od 45 minuta, a sastojci su dostatni za čak 6 porcija. 

Preporučujemo da upotrijebiš okrugle keramičke posudice promjera do 15 cm, piše miss gastro.

Odlična je vijest da crumble možeš ispeći, dobro ohladiti i čuvati u zamrzivaču do 2 mjeseca. Izvadi ga večer prije posluživanja, ostavi preko noći u hladnjaku, a zatim ga podgrij u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.

SLOJ S JABUKAMA - SASTOJCI

  • jabuka 4 kom
  • maslac 15 g
  • smeđi šećer 40 g
  • cimet 25 žličica

HRSKAVI POSIP (CRUMBLE) - SASTOJCI

  • smeđi šećer 130 g
  • glatko brašno 130 g
  • cimet 1 žličica
  • sol 1 prstohvat
  • maslac 80 g

POSTUPAK

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Premaži rastopljenim maslacem 6 okruglih keramičkih posudica. Spomenutih 15 g maslaca bi trebalo biti i više nego dovoljno. 
  2. Jabuke oguli i nareži na kriške debljine 5 mm. Pospi ih šećerom i cimetom pa dobro promiješaj. Podijeli jabuke u pripremljene posudice.
  3. U drugoj posudi vilicom pomiješaj smeđi šećer, brašno, cimet i sol pa dodaj rastopljeni maslac. Kratko miješaj, sve dok smjesa ne postane grudasta, poput mokrog pijeska, a zatim je pospi preko jabuka.
  4. Peci 30-35 minuta. Znat ćeš da je gotovo kad posip poprimi zlaćanu boju i jabuke omekšaju. Ako primijetiš da je posip prebrzo poprimio boju, prekrij posudice aluminijskom folijom.
  5. Uz topli crumble od jabuka posluži tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.