jednostavno i brzo

Brze Ferrero Rocher kuglice: Recept bez pečenja gotov za 15 minuta

Foto: Shutterstock
Brze Ferrero Rocher kuglice: Recept bez pečenja gotov za 15 minuta
27.12.2025.
u 21:49
Ako ste ljubitelj popularnih Ferrero Rocher pralina, ovaj recept je kao stvoren za vas.
Pogledaj originalni članak

Donosimo vam jednostavnu i brzu verziju omiljene slastice koju možete pripremiti kod kuće, bez pečenja i kompliciranih koraka. Ove kuglice savršene su za blagdane, proslave ili jednostavno kada se zaželite nečeg slatkog, bogatog okusa čokolade i lješnjaka, piše Index.

Za pripremu ovih neodoljivih kuglica trebat će vam svega 10 minuta, uz dodatnih 5 minuta za otapanje čokolade. Recept je vrlo jednostavan za slijediti, a od navedenih sastojaka dobit ćete oko 30 slasnih pralina.

Sastojci

  • mljeveni lješnjaci
  • Nutella
  • mljeveni keksi
  • otopljena čokolada
  • otopljena čokolada za umakanje
  • krupno mljeveni lješnjaci za uvaljati kuglice

Priprema

U posudi pomiješajte mljevene kekse i mljevene lješnjake. Dodajte 170 g otopljene čokolade i Nutellu te sve dobro sjedinite kako biste dobili kompaktnu smjesu.

Od dobivene smjese rukama oblikujte male, jednake kuglice. Posložite ih na pladanj obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na otprilike pola sata da se dobro stisnu.

Za glazuru otopite čokoladu za umakanje i umiješajte u nju krupno mljevene lješnjake ili krokant. Ohlađene kuglice umačite jednu po jednu u pripremljenu čokoladnu glazuru tako da budu potpuno prekrivene.

Vratite kuglice na pladanj i ostavite ih u hladnjaku da se čokolada potpuno stisne prije posluživanja.

tajna savršenstva

RECEPT DANA Kako ispeći savršenu janjetinu u pećnici? Otkrivamo tajne hrskave korice i sočnog mesa koje se topi u ustima

Pečena janjetina kraljica je svakog svečanog stola, jelo koje izaziva strahopoštovanje i budi uspomene. Mnogi misle da je njezina priprema rezervirana samo za iskusne kuhare, no istina je potpuno drugačija. Uz nekoliko ključnih savjeta i preciznih koraka, svatko može postići onaj savršeni spoj hrskave, zlatne korice i nevjerojatno sočnog, mekog mesa koje se doslovno odvaja od kosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.