Mostarska liska

Večeras Ritina škola Kazališta Planet Art iz Zagreba

27.09.2021.
u 10:07
Pogledaj originalni članak

Četvrte noći Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska", koji se 18. put održava u Mostaru, odigrana je predstava "Pozorište za početnike" Kamernog teatra 55.
“Pozorište za početnike” autora Vedrana Fajkovića, u režiji Admira Glamočaka je priča o kazalištu, starijim i mlađim generacijama, onima koji se sukobe, ali se i poštivaju.
Glavni glumci su akteri jednog malog kazališta koje sasvim slučajno izgleda kao Kamerni teatar i koji se sasvim slučajno nalaze u jednoj egzistencijalnoj krizi gdje se kazalište nalazi pred zatvaranjem. Glumci moraju sami iznaći način kako da izađu iz toga, a jedini način je da naprave predstavu i s tom predstavom riješe sve probleme.
Tatjani Šojić i Sabitu Sejdinoviću dodijeljene su Male liske za najbolje glumce večeri. 
"Mislim da je predstava odlična. Tiče se života nas glumaca, situacije u pozorištu, ulaska politike u kazalište bez pitanja i to je naša svakodnevnica, život i problemi s kojima se susrećemo u ovom dobu u kojem živimo. Likovi u predstavi su prvak, prvakinja, mladi glumac, mlada glumica, direktor. Ova predstava govori o kazalištu i ljudima iz kazališta, ali na širem planu tiče se svih nas koji živimo na ovim prostorima“, istaknula je Tatjana Šojić.
Mladi glumac Saša Krmpotić ističe kako se radi o predstavi koja konkretno  govori o sukobu između ansambla i nove uprave koja nije upoznata s radom kazališta i samim tim ne zna kako voditi to isto kazalište.
"Nevjerojatno je igrati uz velike glumce i kupiti silno znanje i iskustvo koji su oni godinama stjecali. Oni jako lijepo, kolegijalno dijele to s nama i uvijek je sreća i uživanje dijeliti to iskustvo s njima na sceni“, istakao je Krmpotić. 
Glumačku ekipu čine Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Saša Krmpotić i Anja Kraljević.
U ponedjeljak 27. rujna u 20 sati, na programu je predstava "Ritina škola" Kazališta Planet Art iz Zagreba.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.