Otvorena izložba slika "Plodovi opterećenja" akademskog slikara Željka Korena

Slikarevo otkrivanje vlastitog bića

01.10.2021.
u 13:13
Pogledaj originalni članak

U Franjevačkom muzeju i galeriji na Širokom Brijegu otvorena je izložba slika "Plodovi opterećenja" akademskog slikara Željka Korena. Riječ je o šest radova velikog formata, koji su nastali u posljednje dvije godine u tehnici akril na platnu. Ovo je Korenova druga izložba u ovoj galeriji.

- Radovi prikazuju moje preokupacije, brige, čežnje, ljubav, strah – kazao je slikar Koren, naglasivši kako mu veliki formati pomažu u stvaranju jednog dominantnog svijeta koji bi trebao što detaljnije pokazati dramu koja se odvija unutar čovjeka. Dodao je kako je bit stvoriti jednu scenografiju koja predstavlja nutrinu njega kao čovjeka.

Povjesničarka umjetnosti Dejana Šudić navela je kako je novi ciklus Željka Korena nastavak njegova dosadašnjeg nastojanja vizualiziranja vlastitog unutarnjeg svijeta i istaknula:

- Korenovo otkrivanje vlastitog bića upravo je ono po čemu je njegovo slikarstvo blisko suvremenom čovjeku.

Ana Brkić u katalogu izložbe ističe: "U novom ciklusu Željka Korena autor nas vodi na svoj put prema unutrašnjosti u predstavi rada kao svojevrsne samohipnoze, kako bi se domogao  svojih najdubljih misli pa i potakao promatrača da u sebi traži isto. Inspiriran postignućima suvremenog čovjeka njegov rad temelje pronalazi u psihologiji, kako bi na kraju eskalirao u ekranima fraktatične strukture".

Ova izložba bit će otvorena do 28. listopada. Željko Koren, rođen u Mostaru 1983. godine, diplomirao je na ALU u Širokom Brijegu, gdje je završio i studij „Ars Sacra“. Do sada je imao 16 samostalnih izložbi i 86 skupnih. Vodio je galeriju „Rondo“ u Mostaru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.