Melodije Mostara

S Tommi Mischell kroz Pasike

27.12.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Na natječaj za festival zabavne glazbe Melodije Mostara 2017., koji će se uz izravni televizijski prijenos na BHT 1 održati 21. travnja sljedeće godine u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, prijavio se velik broj skladbi i izvođača iz BiH, Hrvatske i dijaspore, a program će voditi Maja Miralem i Dejan Kukrić.

U natjecateljskom dijelu mostarskog tradicionalnog festivala zabavne glazbe bit će izvedeno 16 skladbi. No, posjetitelji u Kosači i gledatelji BHT-a 1 čut će i šest izvođača koji će otpjevati skladbe s dvostrukog CD-a “Biseri Mostara” u izdanju Croatia Recordsa.

Biseri Mostara

Riječ je o nizu skladbi s dosadašnjih Melodija Mostara. Tako će popularni hrvatski pjevač Giuliano otpjevati sjajnu skladbu “Tama”, koju je na mostarskom festivalu izveo 1996. godine.

- Kao da je bilo jučer! Veselim se novom susretu s hercegovačkom publikom. Nastojat ću što sjajnije otpjevati “Tamu”, pjesmu koja mi je puno značila u karijeri – kaže Giuliano.

Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2017., kaže da će se među izvođačima na tom dvostrukom CD-a, osim Giuliana, naći Tereza Kesovija, Jasmin Stavros, Vinko Coce, Dražen Žanko, Ivan Mikulić, Maja Blagdan, Mate Bulić, Dražen Zečić, grupa Mobitel, Zoran Jelenković, Vladimir Kočiš Zec, Meri Cetinić, Milo Hrnić, Dado Topić, Gazde, Sanja Doležal, Novi fosili, Alen Vitasović, Latino i brojni drugi renomirani izvođači.

U konkurenciji za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, i druge nagrade, natjecat će se izvođači iz BiH, Hrvatske, Slovenije i dijaspore.

- Iz Amerike na Melodije Mostara stiže Tommi Mischell! Riječ je o Tomislavi Miše koja već dugo živi i pjeva u Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi je se sjećaju po pjesmi “Da je meni s tobom kroz Pasike”, koju je otpjevala u duetu s Vinkom Cocom – ističe direktor Čarapina.

Iz SAD-a na Melodije

Tomislava Miše nastupala je na Splitskom i Zagrebačkom festivalu, Melodijama Mostara, Festivalu duhovne glazbe u Međugorju, a potom odlazi u SAD, gdje 2001. godine izdaje samostalni album “Tommi Mischell”.

- Već sam na Melodijama Mostara nastupila tri puta, dva puta samostalno, a jednom u duetu s Dadom Topićem, s pjesmom “Ostani tu”. Veselim se nastupu na Melodijama Mostara 2017., a otpjevat ću skladbu “Majko” – kaže Tommi Mischell koja je sama skladala ovu pjesmu, a tekst potpisuje s bratom Mirom Miše.

Sjećanje na suradnju s pokojnim Vinkom Cocom u njoj budi i danas predivne emocije.

- Bila sam počašćena što su me ove godine pozvali na festival njemu u čast koji će produljiti njegovu legendu jer je zaista zadužio hrvatsku estradu svojim prekrasnim pjesmama i glazbenim opusom. To razdoblje ostat će zauvijek u mom sjećanju i ima posebno mjesto u mom srcu - iskreno priznaje Mischell, koja je među rijetkim hrvatskim pjevačicama članica American Recording Academyja, čije skladbe se vrte na top listama američkih radiopostaja.

Dan nakon “velikih” Melodija, 22. travnja, u istom prostoru održat će se tradicionalni dječji festival Male Melodije 2017., koji je sve posjećeniji i kvalitetniji. Direktor Čarapina kaže:

- Dječji festival Male melodije privlači mlade glazbenike iz čitave BiH i okruženja. Na ovom dječjem festivalu nastupili su brojni mladi izvođači koji su kasnije postali etablirani glazbenici. Program Malih melodija 2017. vodit će Mladen Jeličić Troko.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.