NAJVEĆE STALEŠKO PRIZNANJE ODVJETNIČKE KOMORE SLOVENIJE

Odvjetnik Josip Muselimović dobitnik nagrade "Danilo Majaron"

Odvjetnik Josip Muselimović dobitnik nagrade "Danilo Majaron"
28.03.2023.
u 11:54
Pogledaj originalni članak

Uglednom mostarskom odvjetniku, književniku i kolumnistu Večernjeg lista Josipu Muselimoviću dodijeljeno je najveće staleško priznanje Slovenske odvjetničke komore s imenom Danila Majarona.

U obrazloženju koje potpisuje Janez Starman, predsjednik Odvjetničke komore Slovenije, uz ostalo stoji kako se ovo priznanje dodjeljuje osobama koje su najviše doprinijele razvoju odvjetništva u Republici Sloveniji. "Velika mi je čast obavijestiti vas da je Upravni odbor Odvjetničke komore Slovenije dana 7. ožujka 2023. godine odlučio dodijeliti vam plaketu "Danilo Majaron". Svečana dodjela bit će upriličena 20. listopada 2023. godine na Danima slovenskih odvjetnika na Bledu", stoji u poruci predsjednika Janeza Starmana. Na svečanosti dodjele nagrade sudjelovat će predstavnici odvjetničkih komora svih država s prostora bivše Jugoslavije i međunarodnih odvjetničkih udruga.

Odvjetnik Muselimović ranije nam je rekao da ovo priznanje doživljava kao krunu svoje odvjetničke karijere imajući u vidu da su mu ranije zlatne povelje dodijelile odvjetničke komore BiH, Hrvatske, Vojvodine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

- Sretan sam i ponosan na priznanje Odvjetničke komore Republike Slovenije, prije svega što je tijekom stoljeća iznjedrila velika odvjetnička i znanstvena imena europskog i svjetskog značaja - ponosno je kazao akademik Muselimović.
Priznanje je dobilo ime po Danilu Majaronu, jednom od osnivača Sveučilišta u Ljubljani, koji je 30 godina bio predsjednik Odvjetničke komore Ljubljane i jedan od glavnih organizatora jugoslavenskih pravničkih kongresa. Ime Danila Majarona od međunarodnog je ugleda kao što je u Hrvatskoj dr. Ivo Politeo, branitelj Josipa Broza Tita i blagopokojnog kardinala Alojzija Stepinca.

Akademik Josip Muselimović glavni je tajnik HAZU-a u BiH i počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar. Za svoj pedesetogodišnji rad na zaštiti ljudskih prava i sloboda dobitnik je najvišeg odličja Republike Hrvatske s imenom Marka Marulića, Zlatne povelje Matice hrvatske i Internacionalne lige humanista s imenom dvostrukog nobelovca Linusa Paulinga te povelje Počasni građanin Sarajeva. Muselimović se bavi i književnim radom, a u fazi pripreme je njegova nova opsežna knjiga s naslovom "To je tako".

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.