Najoriginalniji radovi

Nagrada za najbolji literarni rad pripala Kvesiću, a za likovni rad Šuti

Nagrada za najbolji literarni rad pripala Kvesiću, a za likovni rad Šuti
10.10.2015.
u 06:15
u kategoriji literarnih pristigla su 24, a likovnih 55 radova učenika osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije
Pogledaj originalni članak

U okviru Dječjeg tjedna, jučer je u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, uručio nagrade za najoriginalnije literarne i likovne radove o temi "Različiti smo, a ipak smo isti" učenicima škola s područja HNŽ. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi je u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna provelo natječaj i izvršilo odabir najboljih literarnih i likovnih radova.

Veliki broj radova

U kategoriji literarnih pristigla su 24, a u kategoriji likovnih 55 radova učenika osnovnih škola s područja HNŽ. Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova osvojio je Robert Kvesić iz OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" Mostar, drugo Nejra Brzina iz Prve osnovne škole Stolac i treće Anđela Karačić iz Prve osnovne škole Konjic. U kategoriji likovnih radova prvo mjesto osvojila je Amina Šuta iz OŠ "Zalik" Mostar, drugo Dragana Cvitanović iz OŠ "Višići" Čapljina, dok su Ana Raič iz OŠ "Stolac" iz Stoca i Ana Ivančević iz OŠ Marka Marulića Prozor-Rama osvojile treće mjesto. - Zahvaljujem svim sudionicima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje u natječaju, a kojih je bio veliki broj. Pozivam vas da tako nastavite i ubuduće i sretan sam što vam dodjeljujem ove simbolične nagrade koje će, nadam se, biti poticaj da tako nastavite, kazao je u svom obraćanju ministar Opsenica, te dodao:

Izbor nije bio lagan

- Povjerenstvo za odabir najboljih radova nije imalo lagan posao. Ipak, od značajnog broja pristiglih radova, najboljima smo uručili simbolične darove. Zahvaljujem vašim roditeljima i nastavnicima koji su zasigurno ugradili i dio sebe u ove vaše radove, istaknuo je ministar Opsenica.

Jučerašnjim uručivanjem nagrada najboljim učenicima završene su aktivnosti kojima je Ministarstvo obilježavalo ovogodišnji Dječji tjedan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.