Salko Šarić

Knjigu sam napisao jer nisam želio prešutjeti

Knjigu sam napisao jer nisam želio prešutjeti
19.09.2017.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

“Pregled stvaralaštva u Mostaru”, naziv je nove, osme po redu, knjige Salke Šarića. Ovaj istaknuti mostarski umjetnik i umirovljeni kulturni djelatnik na knjizi je predano radio punih pet godina, što je rezultiralo kapitalnim djelom kojeg bi, s punim pravom, trebalo nazvati kulturnom enciklopedijom Mostara. Na izuzetan način tu je skupljena sva umjetnička prošlost jednoga grada. “Takvo nešto nema niti jedan grad u BiH, a ni šire, to je knjiga koju bi trebao imati svaki Mostarac” - samo su neki od komentara na ovo djelo.

Koliko ste radili na ovoj knjizi?

- Pet godina rada. S tim da mi je godinu i pol rada produžila ‘Popularna kultura’, koju je bilo jako teško odraditi. Čak sam mislio odustati.

Zbog čega?

- O njoj je jako malo podataka, a ja nisam bio neki veliki konzument popularne kulture u Mostaru. Znao sam za mostarske legende, ali sve skupa ne dovoljno. Ipak, nisam htio od toga odustati jer sam imao dojam da je ta scena bila bogata. Bacio sam se na posao, a informacije sam skupljao na temelju usmenog kazivanja ljudi. Upoznam čovjeka iz jedne skupine, on me uputi na drugog i tako - od karike do karike - stvorio sam lanac pun informacija. I dobio fascinantan rezultat. ‘Popularna kultura’ u knjizi ima čak 260 stavki. Veliko bogatstvo.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.