Američki mjuzikl

Horowitz: Mladi su primjer kako se sjajnom energijom rade velike stvari

25.03.2017.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Odlična ekipa plesača, pjevača, glumaca i glazbenika Sveučilišta Northwestern iz Chicaga ponudila je mostarskoj publici zanimljiv i neuobičajen program izvedbom komičnog rock mjuzikla “Mali dućan strave” (The Little Shop of Horrors). Publika je u do posljednjeg mjesta ispunjenom Narodnom pozorištu Mostar ansambl koji je stigao iz Chicaga na kraju izvedbe pozdravila višeminutnim pljeskom, stojeći, a brojni su bili oni koji su se na završetku programa željeli fotografirati s gostima iz Amerike. Ulaznice su bile rasprodane. Na izvedbi u Mostaru je bio i Paul Horowitz, zamjenik veleposlanice SAD-a u BiH.

“Oduševljen sam što sam večeras u Mostaru”, rekao je Horowitz.

“Ovo je jako posebna trupa jer u Americi ne samo da je Sveučilište Northwestern jako dobro i poznato, nego je i njihov teatarski program jedan od najboljih u SAD-u. Ovo je najveća kazališna trupa u SAD-u koju vode studenti i oni sve sami rade. I to je jako dobar primjer da kada imate mlade ljude koji imaju jako puno energije, strasti i talenta, mogu uraditi velike stvari. To je ono što mi kao Veleposlanstvo SAD-a želimo promovirati ovdje u BiH”, rekao je Horowitz.

Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar, rekao je da je NPM-u čast biti partner u realizaciji ovog programa te da je to na svojevrstan način satisfakcija ovoj kazališnoj kući za dosadašnji rad.•

Predavanje hrvatske književnice i sveučilišne profesorice Julijane Matanović o temi “Domovinski rat i hrvatska proza” održat će se u ponedjeljak, 27. ožujka s početkom u 12 sati u amfiteatru “Gabrijel Jurkić” na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Književnica i sveučilišna profesorica Julijana Matanović predaje na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njezin književni prvijenac, roman ili zbirka pripovijedaka koja je doživjela 14 izdanja, nastao je, kako kaže, na pragu prve zrelosti. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.