Basna Branka Čopića

Film o Ježurki Ježiću ide na Berlinale

Film o Ježurki Ježiću ide na Berlinale
19.01.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Animirani film “Ježeva kućica” premijerno se prikazuje na prestižnom festivalu u Berlinu.

Film je nastao prema slavnoj priči Branka Ćopića u tehnici stop-animacije, a produkcijski je ostvaren u suradnji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobostudija.

To je prva suradnja NFB-a i jednog hrvatskog studija u posljednjih 40 godina.

Produkciju potpisuju Jelena Popović (NFB) i Vanja Andrijević (Bonobostudio), a film u Hrvatskoj potpomažu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.

Desetominutni animirani film “Ježeva kućica” vjerno slijedi slavni predložak Branka Ćopića, i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh, a francuske glumica France Castel.

Glazbu u filmu potpisuje Darko Rundek.

Basna u stihovima “za djecu i osjetljive”, “Ježeva kućica” Branka Ćopića predstavlja jedno od najpoznatijih i najomiljenijih djela ovog pisca, koje s uživanjem čitaju i mladi i stari.

Priča o hrabrom Ježurki Ježiću koji šumom po cijeli dan luta, do sada je već naučila brojne domaće generacije čitatelja da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, a očekuje se kako će i ovaj animirani film, koji uspješno oživljava živopisne likove iz te klasične basne, učiniti slično za gledatelje iz cijelog svijeta.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.