Herc iskrice

Nelegalno ti pošalju ilegalne migrante “na dar” pa te onda optuže za - državni udar!

Nelegalno ti pošalju ilegalne migrante “na dar” pa te onda optuže za - državni udar!
28.05.2018.
u 07:30
Pogledaj originalni članak

Prije dva tjedna Večernjakov pečat pokazao je kakva bi BiH mogla biti moguća. No, nedugo potom dva su događaja pokazala kako je još puno toga u BiH – nemoguća misija. Unatoč brojnim međunarodnim misijama u njoj. Tako su iz Sarajeva nelegalno poslali Mostaru ilegalne migrante “na dar”, a legalne čuvare javnog reda i mira optužiše za – državni udar. A i vrapci u Salakovcu znaju da je po Daytonu i Ustavu BiH sigurnosna situacija u nadležnosti županija.

Iz političkih struktura u Hercegovini kazano je kako je moguće da nelegalno preseljenje nelegalnih migranata u Hercegovinu za cilj ima destabilizaciju Mostara i Hercegovine. Dobri poznavatelji starog vijeka zaključuju kako je svaki autobus s neidentificiranim migrantima u ulozi trojanskoga konja. Što možda i nije čudno jer Gabela ne pada daleko od Salakovca. Netko se u postojbini Troje po Salinasu Priceu zajedljivo prisjetio one stare: “Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose!”. Prema nekim podacima, svaki peti migrant nestao je iz kampa u Salakovcu, jedni upadaju u posjede mještana, drugi remete javni red, treći se vraćaju u kamp u sitne sate pa ih ne puštaju unutra. Mnogo toga u vezi s migrantima u BiH podsjeća na nezgodnu zgodu kad je Mujo postao zatvorski čuvar i strogo se obratio zatvorenicima:

- Tko ne bude slušao, odmah leti van!

A migranti teško mogu van iz BiH jer ih vlasti RH ne puštaju, a ne žele se vratiti odakle su lagano ilegalno došli u BiH. A kad zatraže azil, nitko ih više iz BiH ne može vratiti odakle su došli. Nekada se govorilo kako Hercegovina sve naseli, a sebe ne raseli, nadamo se da se u budućnosti neće govoriti: Hercegovina sve naseli, a da se ne raseli, drugima se naseli! Nekada se govorilo: “Zbogom, Bosno, odoh za Sarajevo!”, a sada se kaže: “Zbogom, Bosno, odoh u Salakovac!”. Bitno je da su dva početna slova ista, tko ostale čita.

Čim su ilegalni migranti nelegalno poslani u Salakovac, u Sarajevo je stigao turski predsjednik Erdogan kako bi održao predizborni skup za tursku dijasporu. No, na mala vrata u veliku dvoranu Zetra ušao je dašak srednjeg vijeka. Mnogi očekuju da se BiH konačno europeizira, a s Mjeseca se vidi kako se malo pomalo – feudalizira! Erdogan je Europi očitao bukvicu iz demokracije, a prema podacima američkog Odbora za zaštitu novinara, u Turskoj 76 novinara nalazi se u zatvoru. Što je – svjetski rekord! Nadamo se da takva demokracija neće stići i u BiH. Erdogan je odlučno neodlučnoj Europi jasno i glasno kazao kako je BiH ali i puno toga oko nje, i turski “atar8. Erdogan je u Zetri digao četiri prsta, pozdrav Muslimanskog bratstva, a peti gurnuo u oko Europi te Staroj dami opalio pljusku, računajući kako će ta kršćanska Europa okrenuti i drugi obraz. No, nadamo se da će Ujak Sam preko Velike bare “okrenuti ćurak” pa bi turske aspiracije prema Balkanu mogle postati – ćorak!

Sve ovo službenom Bruxellesu i (ne)moćnoj Njemačkoj nalazi se gotovo pred nosom, a nitko od njih ni ne haje što se sve radi od bh. “raje”. Strane dužnosnike koji nakon što im u BiH završe mandati (pojam koji kao da je nastao od riječi money i dati) spopadne naknadna pamet. Tako je bivši visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown kazao kako je u vrijeme svoga mandata malo pozornosti poklanjao Hercegovini. Kao da je veću pozornost poklanjao središnjoj Bosni i Posavini, područjima u BiH koja u velikoj mjeri naseljavaju Hrvati. Što nas podsjeti na turbobasnu s medvjedom u glavnoj ulozi. Dogovore se životinje kako svaka od njih treba ispričati po jedan vic pa, ako se svi smiju, onaj koji ispriča vic ostaje uživati u blagodati šume. Na ako se bilo tko ne nasmije na nečiji vic slijedi mu likvidacija. Lisica ispriča vic, svi se smiju osim mede pa je odvedoše na likvidaciju. Zec ispriča svoj vic, svi se nasmijaše, a pogotovo zeko, jer tko se zadnji smije, najslađe se smije. Onda vuk ispriča neki glupi vic, nitko se ne smije, samo se medo valja od smijeha. Pitaju ga čemu se smije, a medo im objasni: - A joj, jest onaj lijin vic bio dobar! •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
kosovo99
11:31 28.05.2018.

Pa eto Frano, lijan - Čović osta bez sebe, nije pričao prave viceve! Naravno, ko se zadnji smije, najslađe se smije. Ili jevrejska : " Da, Bog da imao - pa nemao!