Herc-iskrice

Ako se pogleda malo dublje, vidi se da se ispod “građanskog” odijela krije - unitarističko donje rublje!

Ako se pogleda malo dublje, vidi se da se ispod “građanskog” odijela krije - unitarističko donje rublje!
31.12.2018.
u 13:00
Pogledaj originalni članak

Mnogi kršćanima nastoje ukrasti Božić. Među njima su i oni koji katolicima u BiH na Badnji dan isključe struju. No, Betlehemsko svjetlo ne pali se na struju nego na ljubav maloga Isusa pa bez struje još svjetlije i svetije sjaji. U Mostaru je iz jaslica na Rondou nestala figura malog Isusa, ali teško netko može oteti Božić iz srca pravih vjernika. Pa ni vražji konzumerizam koji štalicu u kojoj se rodio Isus nastoje pretvoriti u sjajnu palaču “svete” potrošnje. Kojoj nisu mogli odoljeti ni dijamantni i dinamitni Edin Džeko i njegova supruga Amra, iako nisu kršćani.

Po mnogo čemu pamtit će se 2018. godina, a zdravo bi bilo puno toga zaboraviti. Ali ako se što i zaboravi, podsjetit će nas nova, 2019. godina. Novi imigranti podsjetit će nas na stare, “građansko” Sarajevo uporno će tvrditi da je BiH država građana, a ne država triju konstitutivnih naroda te da će Bošnjaci Hrvatima trebati i dalje birati predstavnike u tijelima vlasti. No, valjat će ustrajati na promjenama Izbornog zakona o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda, provedbom odluke Ustavnoga suda BiH, a po apelaciji Bože Ljubića. U Europi konačno znaju u kojem unitarističkom grmu leži sarajevski “građanski” zec koji je sam sebe namamio u stupicu. Iz koje će ga teško izvući bivši visoki predstavnici i bivši hrvatski predsjednici. Tako je Christian Schwarz-Schilling pred božićno vrijeme “darivao” bh. Hrvate izjavom kako je dobro u BiH biti Hrvat. Što su još prije njega “prokužili” neki Bošnjaci pa se kandidiraju kao Hrvati kako bi dospjeli u vlast jer Hrvatima vlast i ne treba, budući da je njima po Schwarz-Schillingu dobro i bez vlasti i ovlasti. I Mesić, Stipe prava je stipsa kad je u pitanju jednakopravnost bh. Hrvata. Svako malo čujemo besmislene i besramne izjave pojedinaca na tu temu, a nisu čuli Sigmunda Freuda koji reče i ostade (vječno) živ da je pomanjkanje stida dokaz nečije gluposti.

Ako se pogleda malo dublje, vidi se da se ispod “građanskog” odijela krije - unitarističko donje rublje! “Građani” se nadglasavaju u tome tko će bučnije, mučnije i podmuklije oblatiti svakoga onoga tko zucne o tome da konstitutivni narodi u BiH trebaju biti jednakopravni. Tako je jedan sarajevski političar hrvatskog imena i prezimena na dugo i široko uvjeravao bh. gledateljstvo da u Daytonskom sporazumu u Ustavu BiH nema ništa etničkoga i da je u njemu sve građansko! Iako i vrapci i kuse vrane znaju da, primjerice, Federacija BiH ima deset županija-kantona, od čega njih osam s golemom većinom Hrvata ili Bošnjaka, a dva “miješana” – jednog u kojem su Hrvati većina, a jednog s bošnjačkom većinom. Pa čemu onda domovi naroda, ako u Daytonu i Ustavu BiH nema ništa etničkoga?!

Željko Komšić uvjerava javnost kako će se žestoko zalagati za približavanje BiH Europskoj uniji i NATO-u. Nadamo se da se dva člana Predsjedništva BiH po izboru Bošnjaka i jedan član po izboru Srba neće prema EU i NATO-u ponašati kao u novoj verziji starog vica s željeznicama. Vlak u kojem je bio Josip Broz odjednom stane, a Tito upita zašto je vlak stao. Rekoše mu da nema više tračnica.

- Odmah pozovite omladinu da nastavi s gradnjom pruge – zapovjedi Tito.

Nekoliko desetljeća potom u vlaku se vozio predratni predsjednik jugoslavenske Vlade Ante Marković, a i taj vlak stane. Pita Marković zašto je vlak stao pa mu objasniše da nema više tračnica. Marković zapovjedi da se stare tračnice skinu i postave od vlaka naprijed kako bi mogao krenuti dalje. Tri desetljeća potom voze se članovi Predsjedništva BiH, a vlak opet stane. Jedan član Predsjedništva upita:

- Zašto je stao “voz”?

Objasniše mu da nema više tračnica, a on zapovijedi:

- Ljuljajte i drmajte “voz” da svi misle da se vozimo – viknu član Predsjedništva.

Nakon najluđe noći valja razmišljati o nekoj normalnoj vlasti. Neke umišljene političke strukture u BiH ponašaju se kao još umišljeniji fakin koji je na svom Facebook profilu damama čestitao novu 2019. godinu: “Svim ženama s kojima nisam bio u vezi 2018. godine želim više sreće u 2019. godini”!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.