Nove nedjela

Kazneni sud gonit će Gadafija i zbog masovnog silovanja

Foto: Reuters/PIXSELL
Kazneni sud gonit će Gadafija i zbog masovnog silovanja
09.06.2011.
u 11:53
Glavni tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo je izjavio da su vojnici libijskog vođe masovno silovali pripadnice plemena koja su na strani pobunjenika
Pogledaj originalni članak

Istražitelji Međunarodnog kaznenog suda (ICC) imaju dokaze koji povezuju libijskog vođu Moamera Gadafija s politikom masovnog silovanja pripadnica plemena koja su na strani pobunjenika, što može rezultirati zasebnim optužbama, izjavio je uglavni tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo.

Moreno-Ocampo je 16. svibnja zatražio izdavanje uhidbenih naloga protiv Gadafija, njegova sina Saif al-Islama i šefa libijske obavještajne službe, na temelju optužbi za zločine protiv čovječnosti počinjene u nastojanju da se uguši pobuna u zemlji.

Suci ICC-a razmatraju zahtjev Morena-Ocampa, ali je tužitelj rekao da nakon njihove odluke, on može podnijeti nove optužbe za masovna silovanja. Tvrdnja o silovanju nije nova. Iznijela ju je u travnju američka veleposlanica u Vijeću sigurnosti UN Susan Rice, koja je rekla da se nekim Gadafijevim postrojbama dijeli lijek za impotenciju Viagra.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.