SKANDALOZNO

Jedini izlaz BiH na Jadransko more izostavljen iz vodiča

Foto: VL FOTO
Jedini izlaz BiH na Jadransko more izostavljen iz vodiča
21.03.2012.
u 09:54
Šemsudin Džeko ukinuo pravilnike o rotaciji, već je deset godina on na čelu
Pogledaj originalni članak

Skandalozno izostavljanje Neuma, kao jedinog turističkog bh. odmarališta na Jadranskom moru, iz najnovijeg turističkog vodiča čiji je izdavač Turistička zajednica Federacije BiH djelatnike u turizmu nije nimalo iznenadilo.

Predsjednik bez smjene

Dapače, većina njih s kojima smo jučer razgovarali takvu besmislicu smatra benignom u odnosu na ono što se već skoro deset godina radi u Turističkoj zajednici FBiH, čiji je predsjednik od njenog samog osnutka Šemsudin Džeko. To je, napominju naši sugovornici, čovjek s najduljim predsjedničkim stažem u državi, a za okončanje njegovog desetogodišnjeg liderskog položaja ne postoje nikakvi zakonski mehanizmi. Tvrde da ih je zbog osiguranja svog položaja upravo protuzakonito ukinuo predsjednik Šemsudin Džeko. Po zakonu o radu Turističke zajednice Federacije BiH, mjesto predsjednika trebalo je kao i u svim entitetskim institucijama urediti po principu rotacije. To znači da bi jedan mandat na mjestu predsjednika turističke zajednice trebao imati Bošnjak, a jedan Hrvat. “Na jednoj sjednici, uz skupinu svojih istomišljenika koje već deset godina nitko ne može smijeniti niti s jedne pozicije, većinom su glasova ukinuli princip rotacije. Unatoč tome što su predstavnici turističkih zajednica iz županija s hrvatskom većinom prosvjedovali protiv takve odluke, ona nije izmijenjena niti danas. Šemsudin Džeko je predsjednik već deset godina i nitko ga ne može smijeniti” tvrdi nam nekoliko nezadovoljnih djelatnika turističke zajednice iz županija s hrvatskom većinom. Sadašnje vijeće Turističke zajednice i njen predsjednik, svojevoljno odlučuju o svim važnim pitanjima iz područja turističke djelatnosti. Kako rade, najbolje svjedoče stare afere koje ni do danas nisu sankcionirane.

Plaćanje školovanja

Naime Turističko vijeće (predsjednik Šemsudin Džeko) je u travnju 2002. donijelo odluku da se za potrebe TZ-a FBiH iznajmi prostor i za taj posao je ovlašten predsjednik Turističke zajednice (Šemsudin Džeko). I onda je TZ FBiH kao zakupac sklopio ugovor sa ZOI ‘84 - Olimpijski centar Sarajevo o korištenju drugog i trećeg kata u Ulici branitelja Sarajeva. No, Šemsudin Džeko, kako je pisao tjednik “Dani”, na drugi kat je smjestio TZ FBiH, a na četvrti TZ Sarajevske županije čiji je on direktor. Troškovi zakupnine iznosili su skoro 70.000 maraka. Novcima iz TZ-a FBiH, naplaćivali su se magistarski radovi, skupa putovanja po inozemstvu, tiskale brošure i vodiči preko kojih su protuzakonito isplaćivani autorski honorari djelatnicima iste zajednice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
lux020
13:23 21.03.2012.

Ljudi,osnujte turističku zajednicu Herceg Bosne i odje**** ovog idiota!Recept za sve djelatnosti na svim poljima!