SKANDALOZNO

Jedini izlaz BiH na Jadransko more izostavljen iz vodiča

neum
VL FOTO
21.03.2012.
u 09:54

Šemsudin Džeko ukinuo pravilnike o rotaciji, već je deset godina on na čelu

Skandalozno izostavljanje Neuma, kao jedinog turističkog bh. odmarališta na Jadranskom moru, iz najnovijeg turističkog vodiča čiji je izdavač Turistička zajednica Federacije BiH djelatnike u turizmu nije nimalo iznenadilo.

Predsjednik bez smjene

Dapače, većina njih s kojima smo jučer razgovarali takvu besmislicu smatra benignom u odnosu na ono što se već skoro deset godina radi u Turističkoj zajednici FBiH, čiji je predsjednik od njenog samog osnutka Šemsudin Džeko. To je, napominju naši sugovornici, čovjek s najduljim predsjedničkim stažem u državi, a za okončanje njegovog desetogodišnjeg liderskog položaja ne postoje nikakvi zakonski mehanizmi. Tvrde da ih je zbog osiguranja svog položaja upravo protuzakonito ukinuo predsjednik Šemsudin Džeko. Po zakonu o radu Turističke zajednice Federacije BiH, mjesto predsjednika trebalo je kao i u svim entitetskim institucijama urediti po principu rotacije. To znači da bi jedan mandat na mjestu predsjednika turističke zajednice trebao imati Bošnjak, a jedan Hrvat. “Na jednoj sjednici, uz skupinu svojih istomišljenika koje već deset godina nitko ne može smijeniti niti s jedne pozicije, većinom su glasova ukinuli princip rotacije. Unatoč tome što su predstavnici turističkih zajednica iz županija s hrvatskom većinom prosvjedovali protiv takve odluke, ona nije izmijenjena niti danas. Šemsudin Džeko je predsjednik već deset godina i nitko ga ne može smijeniti” tvrdi nam nekoliko nezadovoljnih djelatnika turističke zajednice iz županija s hrvatskom većinom. Sadašnje vijeće Turističke zajednice i njen predsjednik, svojevoljno odlučuju o svim važnim pitanjima iz područja turističke djelatnosti. Kako rade, najbolje svjedoče stare afere koje ni do danas nisu sankcionirane.

Plaćanje školovanja

Naime Turističko vijeće (predsjednik Šemsudin Džeko) je u travnju 2002. donijelo odluku da se za potrebe TZ-a FBiH iznajmi prostor i za taj posao je ovlašten predsjednik Turističke zajednice (Šemsudin Džeko). I onda je TZ FBiH kao zakupac sklopio ugovor sa ZOI ‘84 - Olimpijski centar Sarajevo o korištenju drugog i trećeg kata u Ulici branitelja Sarajeva. No, Šemsudin Džeko, kako je pisao tjednik “Dani”, na drugi kat je smjestio TZ FBiH, a na četvrti TZ Sarajevske županije čiji je on direktor. Troškovi zakupnine iznosili su skoro 70.000 maraka. Novcima iz TZ-a FBiH, naplaćivali su se magistarski radovi, skupa putovanja po inozemstvu, tiskale brošure i vodiči preko kojih su protuzakonito isplaćivani autorski honorari djelatnicima iste zajednice.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lux020
13:23 21.03.2012.

Ljudi,osnujte turističku zajednicu Herceg Bosne i odje**** ovog idiota!Recept za sve djelatnosti na svim poljima!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?