tehnička vlada

Jadranka Kosor: Radit ćemo do posljednje sekunde

Foto: Patrik Macek/Pixsell
Vlada (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
Vlada (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
Vlada (1)
07.12.2011.
u 14:43
Na sljedećoj sjednici predstavit ćemo financijska izvješća i ponoviti sve svoje uspjehe na koje smo ponosni kako bi javnost barem nakratko bila upoznata sa svime što smo radili – najavila je Kosor
Pogledaj originalni članak

Iako su svi vjerovali da će Vlada Jadranke Kosor danas održati svoju posljednju sjednicu, premijerka je najavila još jednu prije konstituiranja Sabora jer će "kao što je i najavila, raditi do posljednje sekunde". Budući da su neki mediji govorili kako je ovo prvi puta u povijesti da tehnička Vlada drži sjednicu nakon izbora, Jadranka Kosor je podsjetila kako je Vlada iz 2000. godine održala još tri sjednice nakon izbora, a posljednju 18. prosinca 2003., iako su konačni službeni rezultati izbora bili objavljeni još 8. prosinca.

– Vjerujem da pravila koja vrijede kad SDP vodi Vladu moraju vrijediti i za HDZ. Na sljedećoj sjednici predstavit ćemo financijska izvješća i ponoviti sve svoje uspjehe na koje smo ponosni kako bi javnost barem nakratko bila upoznata sa svime što smo radili – najavila je Kosor te rekla kako tehnička Vlada sve radi u skladu s Ustavom i zakonom.

Danas se Vlada uglavnom bavila prihvaćanjem različitih izvješća, kao što su provedba sufinanciranja troškova otkupa i skladištenja jabuka I. klase ili mandarina. Tako je ministar poljoprivrede Petar Čobanković izvijestio kako su sve uskladištene mandarine otišle u sustav i kako je ta odluka o sufinanciranju troškova bila jako dobra.

– Hvala predsjedniče, to su bile iznimno i jesu dobre mandarine, to hvale i sve moje kolege s kojima se susrećem – ustvrdila je Kosor.

I ovaj put tehnička je Vlada odlučila podijeliti nešto novca, tako da će se za djecu branitelja iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2011. izdvojiti trećina neto dobiti.

– Ovo je jedan od najboljih projekata bilo koje Vlade jer se radi o brizi za djecu i mlade hrvatskih branitelja, možemo biti ponosni – rekla je tehnička premijerka. Ministar branitelja Tomislav Ivić objasnio je kako je do sada isplaćeno preko 40 tisuća stipendija djeci i mladima, vrijednih oko 240 milijuna kuna.

– Fond bi ove godine mogao imati dobit od 135 milijuna kuna, tako da ćemo za stipendije izdvojiti oko 44 milijuna kuna – najavio je Ivić.

Tehnička Vlada donijela je i Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između RH i Republike Kosovo o uzajamnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović novinarima je rekao kako će svome nasljedniku ostaviti stabilan financijski sustav, smanjene liste čekanja te najstabilniji zdravstveni sustav u Europi.

– Sada ću pokazati kakav ću biti u oporbi i poduprijet ću svaki nasljednikov dobar potez koji će podizati nivo zdravstvene usluge, što ću i dokazati – pun je samopouzdanja Milinović.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ustvrdio je kako je HDZ izgubio izbore, ali da stranka ide dalje.

– Sabor HDZ-a te unutarstranački izbori, ali ne znam tko su potencijalna imena za novog predsjednika HDZ-a – rekao je, no nije znao reći vidi li sebe u stranačkom vrhu.

– Vidim samo kalkulacije po medijima, a sebe zasad samo na današnjoj sjednici Vlade – zaključio je Karamarko. Petar Čobanković je kratko rekao da svome nasljedniku ostavlja čiste račune. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs primijetio je da se pokazuje kako je njegov resor kompliciran i važan.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
rosa
06:14 08.12.2011.

Šteta što Vlaisavljevićka nije dobila još jedan mandat u kojem bi možda uspjela utvrditi koliko je zaposlenih u državnoj administraciji. Koliko znam do sada je za prebrojavanje istih izdvojila je 30 milijuna, a rezultata nema. Sposobna i radišna žena, nema šta.