tehnička vlada

Jadranka Kosor: Radit ćemo do posljednje sekunde

Vlada (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
07.12.2011.
u 14:43

Na sljedećoj sjednici predstavit ćemo financijska izvješća i ponoviti sve svoje uspjehe na koje smo ponosni kako bi javnost barem nakratko bila upoznata sa svime što smo radili – najavila je Kosor

Iako su svi vjerovali da će Vlada Jadranke Kosor danas održati svoju posljednju sjednicu, premijerka je najavila još jednu prije konstituiranja Sabora jer će "kao što je i najavila, raditi do posljednje sekunde". Budući da su neki mediji govorili kako je ovo prvi puta u povijesti da tehnička Vlada drži sjednicu nakon izbora, Jadranka Kosor je podsjetila kako je Vlada iz 2000. godine održala još tri sjednice nakon izbora, a posljednju 18. prosinca 2003., iako su konačni službeni rezultati izbora bili objavljeni još 8. prosinca.

– Vjerujem da pravila koja vrijede kad SDP vodi Vladu moraju vrijediti i za HDZ. Na sljedećoj sjednici predstavit ćemo financijska izvješća i ponoviti sve svoje uspjehe na koje smo ponosni kako bi javnost barem nakratko bila upoznata sa svime što smo radili – najavila je Kosor te rekla kako tehnička Vlada sve radi u skladu s Ustavom i zakonom.

Danas se Vlada uglavnom bavila prihvaćanjem različitih izvješća, kao što su provedba sufinanciranja troškova otkupa i skladištenja jabuka I. klase ili mandarina. Tako je ministar poljoprivrede Petar Čobanković izvijestio kako su sve uskladištene mandarine otišle u sustav i kako je ta odluka o sufinanciranju troškova bila jako dobra.

– Hvala predsjedniče, to su bile iznimno i jesu dobre mandarine, to hvale i sve moje kolege s kojima se susrećem – ustvrdila je Kosor.

I ovaj put tehnička je Vlada odlučila podijeliti nešto novca, tako da će se za djecu branitelja iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2011. izdvojiti trećina neto dobiti.

– Ovo je jedan od najboljih projekata bilo koje Vlade jer se radi o brizi za djecu i mlade hrvatskih branitelja, možemo biti ponosni – rekla je tehnička premijerka. Ministar branitelja Tomislav Ivić objasnio je kako je do sada isplaćeno preko 40 tisuća stipendija djeci i mladima, vrijednih oko 240 milijuna kuna.

– Fond bi ove godine mogao imati dobit od 135 milijuna kuna, tako da ćemo za stipendije izdvojiti oko 44 milijuna kuna – najavio je Ivić.

Tehnička Vlada donijela je i Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između RH i Republike Kosovo o uzajamnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović novinarima je rekao kako će svome nasljedniku ostaviti stabilan financijski sustav, smanjene liste čekanja te najstabilniji zdravstveni sustav u Europi.

– Sada ću pokazati kakav ću biti u oporbi i poduprijet ću svaki nasljednikov dobar potez koji će podizati nivo zdravstvene usluge, što ću i dokazati – pun je samopouzdanja Milinović.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ustvrdio je kako je HDZ izgubio izbore, ali da stranka ide dalje.

– Sabor HDZ-a te unutarstranački izbori, ali ne znam tko su potencijalna imena za novog predsjednika HDZ-a – rekao je, no nije znao reći vidi li sebe u stranačkom vrhu.

– Vidim samo kalkulacije po medijima, a sebe zasad samo na današnjoj sjednici Vlade – zaključio je Karamarko. Petar Čobanković je kratko rekao da svome nasljedniku ostavlja čiste račune. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs primijetio je da se pokazuje kako je njegov resor kompliciran i važan.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rosa
06:14 08.12.2011.

Šteta što Vlaisavljevićka nije dobila još jedan mandat u kojem bi možda uspjela utvrditi koliko je zaposlenih u državnoj administraciji. Koliko znam do sada je za prebrojavanje istih izdvojila je 30 milijuna, a rezultata nema. Sposobna i radišna žena, nema šta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?