PORUKA

Jadranka Kosor podržala svehrvatski savez

Foto: VL FOTO
Jadranka Kosor podržala svehrvatski savez
08.10.2010.
u 07:49
Nakon susreta u Zagrebu čelnika dva HDZ-a ojačana inicijativa o zajedništvu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poduprla je inicijativu za okupljanjem hrvatskih političkih stranaka u veliku koaliciju koja bi se usprotivila neprincipijelnim savezima i planovima da se Hrvate eliminira iz vlasti.

Otvorena potpora

Hrvatska premijerka rekla je to predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću nakon jučerašnjeg skoro dvosatnog sastanka u Zagrebu.

- Jako dugo smo o tome razgovarali jer to je naša vizija i strateški se želimo postaviti nakon ovih izbora. Mi jesmo stožerna stranka i to sada pokazuje time što smo otvoreni da zajedno baštinimo ovaj rezultat i zajedno gradimo poziciju Hrvata u BiH, rekao je Čović. RH podupire BiH u međunarodno priznatim granicama, no istodobno traži takva rješenja koja bi dovela do ustavne jednakosti sva tri naroda. Pri tome je Čović istaknuo kako je okupljanje hrvatskih stranaka posebno značajno zbog predstojećeg procesa ustavnih promjena.

- Gosopođu Kosor sam informirao da ću pozvati sve hrvatske stranke na okupljanje bez obzira na ostvareni rezultat i iako zajedno možemo praviti vlast. Ovo je vrijeme iznimno značajno, rekao bih presudno za sudbinu hrvatskog naroda zbog ustavnih promjena koje će doći. Čović je uvjerio Kosor kako je SDP-ov projekt o stvaranju nove alijanse bez Hrvata osuđen na neuspjeh te da je za Željka Komšića glasovalo oko 98 posto birača bošnjačke nacionalnosti.

Tašti političari

Svojevrsni referendum u kojemu su Hrvati u BiH kao jedino ispravni koncept podržali svehrvatsku koaliciju umjesto uspostave probošnjačke alijanse nakon općih izbora u BiH, i jučer je podržao velik broj uglednika među Hrvatima . O pogubnim posljedicama podjela i stalnog trovanja nacionalnog tkiva koja stižu i od pojedinih uglednika, najbolji komentar ponudili su rezultati izbora u kojima se, unatoč velikom zaokretu u odnosu na četiri godine ranije, nitko ne može slavodobitno postaviti. Umjesto temeljnog odraza političke kulture, pojedini gubitnici izbora nespremni su prihvatiti tu činjenicu, a idu i korak dalje, optužuju se za prijevare umjesto da same izvuku zaključke iz vlastitog neuspjeha.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FY
Fuck you Mother Fucker
18:23 08.10.2010.

MOZE LI COVIC OBJASNITI ZASTO SU SVI HRVATI U VIJECU NARODA RS-a CLANOVI DODIKOVOG SNSD-a, ZASTO JE POTPREDSJEDNIK NARODNE SKUPSTINE RS-a, NADA TESANOVIC IZABRANA KAO HRVATICA NA TOJ POZICIJI, CLANICA DODIKOVOG SNSD-a KOJOJ JE DODIK SEF?

FY
Fuck you Mother Fucker
18:36 08.10.2010.

Mislim Vijece naroda RS Hrvata treba da kontrolise sve zakone donesene od strane Dodikove SNSD partije, a ti \"Hrvati\" koji to trebaju kontrolisati i koji trebaju uloziti veto ako Dodik izglasa neki zakon koji je protiv nacionalnih interesa Hrvata, su zapravo podredjeni Dodiku? Naravno sve njih, do jednog su izabrali Srbi iz RS, a ne Hrvati. Isto tako RS skupstina ima jednog predsjednika (Srbina) i dva potpredsjednika (Bosnjaka i Hrvata). Srbin Radojcic iz Dodikovog SNSD-a je predsjednik skupstine RS, Osmancevic iz SDA je kao Bosnjak jedan potpredsjednik, a Hrvatica Nada Tesanovic srpsko prezime) iz Dodikovog SNSD-a je druga potpredsjednica? Postavlja se pitanje, zasto se Covic ne buni za to, zasto se Covic ne buni sto su Srbi u vijece naroda RS izabrali sve Hrvate iz Dodikovog SNSD-a? Ko predstavlja Hrvate iz RS, ko brani hrvatske nacionalne interese tamo u vijecu naroda ako je Dodik stranacki sef sve i jednom Hrvatu u vijecu naroda RS? Zasto se Covic iskljucivo bazirao na navodnu zastitu Hrvata iskljucivo tamo gdje su Hrvati vecina, veliko vecinom u Zapadnoj Hercegovini? Da li je Covic predsjednik HDZ Zapadne Hercegovine ilI HDZ Bosne i Hercegovine? Isto tako sinoc na HTV Covic je slagao da se u Sarajevu niko od Hrvata ne moze zaposliti? To nije tacno. Maltene nema Hrvata u Sarajevu koji nije zaposlen, za razliku recimo od Bosnjaka u vecinski kontroliranim hrvatskim opcinama, koji ni portiri ne mogu biti. Isto tako ako Zoka kad bude u prilici mogao pitati sefa Covica, da nam malo objasni po kojem kriteriju su Spiric i kadrovi HDZ-a iz vijeca ministara zakupili prije i nego je napravljen onaj neboder na Otoci u Sarajevu vlasnistvo Hrvata iz Sirokog Brijega? Mislim ima nas dosta koji bi ulozili lovu u Sarajevu, ako ce nam kadrovi SNSD i HDZ garantovati da ce zakupiti u ime BiH institucija sve prostorije i prije nego zavrsimo gradnju nebodera ili je to samo rezervisano za kardove HDZ-a iz Sirokog Brijega, koji su toliko \"potlaceni\" u Sarajevu da mogu maltene u samom centru podici neboder, kao sto je sirkobrijezanin podigao neboder na Otoci u Sarajevu? Dupli standardi Covicu te nece nigdje odvesti, a za treci enitet ti iskljucivo treba pecat Bosnjaka, protiv kojih se se urotio zajedno sa onim psihopatom iz Laktasa, da ne govorim da pokusavas u sve to ukljuciti bosnjacke vecinske opcine? To te nece nigdje odvesti, osim mozda ako te ne provale zbog korupcije u zatvor.

FY
Fuck you Mother Fucker
18:41 08.10.2010.

Narodna skupština Republike Srpske POTPREDSJEDNIK Ime i prezime: Nada Tešanović STRANKA: SNSD - Milorad Dodik NACIONALNOST: HRVAT VIJECE NARODA \"RS\" (GENOCIDNE), CLANOVI SNSD-a IZ REDA HRVATA I OSTALIH Ime i prezime Ljubica Banjac Nacionalnost HRVAT Stranka: SNSD - Milorad Dodik Mjesto rođenja Žepče Mjesto stanovanja Kozarska Dubica ------------------- Ime i prezime Marko Skoko Nacionalnost Hrvat Stranka: SNSD - Milorad Dodik Mjesto rođenja Bijeljina Mjesto stanovanja Bijeljina --------------------- Ime i prezime Milan Marinčić Nacionalnost HRVAT Stranka: SNSD - Milorad Dodik Mjesto rođenja Novi Grad Mjesto stanovanja Novi Grad ---------------------- Ime i prezime Drago Vidović Nacionalnost HRVAT Stranka: SNSD -Milorad Dodik Mjesto rođenja Trn http://www.vlastibih.com /index.php?option=com_instit ucije&view=institucije&a mp;Itemid=98&nvl=6&i nst=12&predst=563