IZBORI

Islamska zajednica dobiva novog reisu-l-ulemu u rujnu

Foto: Antonio Bronić/Arhiva VL
Islamska zajednica dobiva novog reisu-l-ulemu u rujnu
15.08.2012.
u 13:59
Kandidati za novog reisa su: muftija sarajevski Husein ef. Smajić, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, muftija zenički Ejub ef.Dautović, muftija travnički Nusret ef. Abdibegović te doc. dr. Halil ef. Mehtić
Pogledaj originalni članak

Sjednica Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja je bila predviđena za kolovoz je odgođena za 8. rujan, kazao je za Agenciju FENA predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Safet Softić.

Sabor će odlučiti između koja tri od pet predloženih kandidata će se birati novi reisu-l-ulema.  Istovremeno će Sabor odlučiti  o datumu idućeg zasjedanja na kojem će, između tri kandidata koja će prethodno  prezentirati svoje programe, biti izabran novi reisu-l-ulema u BiH.

Softić očekuje da će datum kad će biti izabran novi reis biti također u rujnu.

Nakon što su izborne jedinice predložile kandidate za ovu dužnost Komisija za provođenje izbora za budućeg reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH potvrdila je predložene kandidate.

Kandidati za novog reisa su: muftija sarajevski Husein ef. Smajić, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, muftija zenički Ejub ef.Dautović, muftija travnički Nusret ef. Abdibegović te doc. dr. Halil ef. Mehtić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
18:54 15.08.2012.

a kamo zagrebacki efendija, zar se nije i on kandidirao?