IZBORI

Islamska zajednica dobiva novog reisu-l-ulemu u rujnu

\'unu 19.04.2009. Zagreb , Mazuranicev trg, reis-ul-ema Mustafa Ceric u sinagogi sa rabinom Da Don. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list\'
Antonio Bronić/Arhiva VL
15.08.2012.
u 13:59

Kandidati za novog reisa su: muftija sarajevski Husein ef. Smajić, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, muftija zenički Ejub ef.Dautović, muftija travnički Nusret ef. Abdibegović te doc. dr. Halil ef. Mehtić

Sjednica Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja je bila predviđena za kolovoz je odgođena za 8. rujan, kazao je za Agenciju FENA predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Safet Softić.

Sabor će odlučiti između koja tri od pet predloženih kandidata će se birati novi reisu-l-ulema.  Istovremeno će Sabor odlučiti  o datumu idućeg zasjedanja na kojem će, između tri kandidata koja će prethodno  prezentirati svoje programe, biti izabran novi reisu-l-ulema u BiH.

Softić očekuje da će datum kad će biti izabran novi reis biti također u rujnu.

Nakon što su izborne jedinice predložile kandidate za ovu dužnost Komisija za provođenje izbora za budućeg reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH potvrdila je predložene kandidate.

Kandidati za novog reisa su: muftija sarajevski Husein ef. Smajić, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, muftija zenički Ejub ef.Dautović, muftija travnički Nusret ef. Abdibegović te doc. dr. Halil ef. Mehtić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:54 15.08.2012.

a kamo zagrebacki efendija, zar se nije i on kandidirao?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?